Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
НЕВЖЕ ПАНІКА ЛЮДЕЙ БЕЗПІДСТАВНА?

Волинь-нова

НЕВЖЕ ПАНІКА ЛЮДЕЙ БЕЗПІДСТАВНА?

У Пенсійному фонді запевняють, що оптимізація структури окремих районних управлінь не означає їхньої ліквідації...

У Пенсійному фонді запевняють, що оптимізація структури окремих районних управлінь не означає їхньої ліквідації

Євгенія СОМОВА


Наприкінці 2015 року уряд ухвалив рішення про оптимізацію структури окремих районних управлінь шляхом їх об’єднання. І в січні вона розпочалася. Це викликало невдоволення і паніку серед населення. Поширилися чутки, що в окремих районах ліквідують органи Пенсійного фонду, а за оформленням чи отриманням пенсії, різноманітних довідок доведеться їхати, як то кажуть, за тридев’ять земель. Що принесе реорганізація, чи не створить додаткових труднощів для відвідувачів? На ці запитання ми попросили відповісти заступника начальника головного управління Пенсійного фонду України в області Ларису Лучковську:
— Люди не відчують змін в обслуговуванні. Оптимізація структури окремих районних управлінь Пенсійного фонду не означає їхньої ліквідації. Вона має на меті поліпшити якість управління в пенсійній системі. Об’єднання є суто організаційним. Адже оптимізація стосується лише керівного складу. Натомість на базі наявних управлінь розширюються підрозділи, які обслуговуватимуть громадян на місцях. Реорганізація не передбачає скорочення фахівців, які приймають документи на призначення пенсій, інших виплат. Вони й надалі працюватимуть там, де працювали, — у тих же приміщеннях, кабінетах.
Зазначимо, що сьогодні реорганізовуються управління Пенсійного фонду в Горохівському, Іваничівському, Ківерцівському, Локачинському, Луцькому, Любомльському, Ратнівському, Рожищенському, Старовижівському, Шацькому районах, містах Луцьку і Нововолинську.
За словами Лариси Лучковської, оптимізація структури органів Пенсійного фонду — ще один крок до створення якісно нової системи пенсійного забезпечення.
Telegram Channel