Її ми випадково скуштували в редакції і були настільки здивовані смаком, що одразу попросили авторку поділитися рецептом із читачами. Лучанка Оксана Бортник (на фото) на це погодилася, ще й спекла «контрольний варіант» для «Волині-нової»...
Її ми випадково скуштували в редакції і були настільки здивовані смаком, що одразу попросили авторку поділитися рецептом із читачами. Лучанка Оксана Бортник (на фото) на це погодилася, ще й спекла «контрольний варіант» для «Волині-нової». Шарлотка знову вийшла пухка, запашна і танула у роті! Дякуємо за це пані Оксані, господині на всі руки, яка не тільки добре готує, а й шиє, в’яже і навіть вишиває ікони бісером.
Потрібно: 4 яйця, склянка цукру, склянка борошна, ванільний цукор, червоне яблуко, цукрова пудра. Приготування: борошно просіяти, щоб збагатилось повітрям. У високому начинні міксером збити яйця (з холодильника), цукор, ванільний цукор. Збивати 3 — 5 хвилин, щоб маса збільшилася втричі. До неї невеликими порціями додавати борошно і перемішувати ложкою в одну сторону. Форму для кекса (з отвором посередині) добре змастити смальцем і посипати сухарями. Викласти тісто. Яблуко зі шкіркою порізати скибочками, покласти зверху на тісто, злегка притиснувши. Пекти у духовці, розігрітій до 2000 С, приблизно 30-40 хвилин. Щоб тісто не осіло, духовку 20 хвилин не відкривати. Готовність перевірити сірником. Шарлотку дістати з духовки і дати охолонути у формі, накривши рушником. Викласти на блюдо, посипати цукровою пудрою або полити білим шоколадом. Смачного!