Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

СПОЖИВАЧІ ОБ’ЄДНУЮТЬСЯ, ЩОБ ЗАХИЩАТИСЬ

Сьогодні в Україні нараховується майже 100 громадських організацій, які захищають права споживачів, здійснюють контроль за якістю товарів і послуг...

Сьогодні в Україні нараховується майже 100 громадських організацій, які захищають права споживачів, здійснюють контроль за якістю товарів і послуг. Але всі вони діють розрізнено. Об’єднати їх зусилля і разом із законодавчою та виконавчою гілками влади розробити єдину стратегію поліпшення стану споживчого ринку — основна мета «Союзу споживачів України», громадської неприбуткової організації, установчі збори якої відбулися в Луцьку.
На зборах порушувалися наболілі проблеми низької якості промислових товарів закордонного виробництва, засилля фальсифікату. За словами начальника обласного управління захисту прав споживачів Геннадія Кожевнікова, теплопостачальники і організації, які надають лучанам послуги централізованого холодного і гарячого водопостачання, водовідведення, ще й досі не уклали із споживачами договори. Це позбавляє людей можливості відстоювати свої права у разі отримання неякісних послуг.
На зборах було утворено регіональну організацію «Союзу споживачів України», яка займатиметься просвітницькою діяльністю, спрямованою на захист прав та лобіювання інтересів споживачів у вищих державних та місцевих органах влади, здійснюватиме громадський контроль за якістю товарів і послуг, моніторинг споживчого ринку і надаватиме консультації споживачам. Її очолюватиме луцький міський голова Антон Кривицький.
Євгенія СОМОВА.
Telegram Channel