Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
ЩОБ НЕ ЗАЛИШИТИСЬ БЕЗ ГРОШЕЙ

Волинь-нова

ЩОБ НЕ ЗАЛИШИТИСЬ БЕЗ ГРОШЕЙ

Незважаючи на постійні застереження поліції, волиняни раз у раз потрапляють на гачок до шахраїв...

Незважаючи на постійні застереження поліції, волиняни раз у раз потрапляють на гачок до шахраїв

Ольга ЯКИМЛЮК


Найчастіше люди потерпають під час купівлі товарів за оголошеннями через інтернет, а також від телефонних спритників. Тільки 30 березня до правоохоронців області надійшло сім повідомлень від потерпілих, яких ошукали на суму понад 50 тисяч гривень.
Зокрема, цього дня до Любешівського відділення поліції звернулася 47–річна жителька райцентру. Вона повідомила, що невстановлена особа, назвавшись працівником служби безпеки банку, заволоділа реквізитами її зарплатної картки й потім зняла з неї майже 2 тисячі гривень. У 10 разів більше втратив житель Харківської області. Чоловік через оголошення в мережі інтернет мав намір придбати підгузки в одного із мешканців селища Мар’янівка Горохівського району. Гроші перерахував, а товару так і не отримав. Майже на 15 тисяч гривень ошукали шахраї пенсіонерку з Луцька під приводом поділу начебто знайдених грошей.
Поліція звертає увагу, що зловмисники вдаються до різноманітних хитрощів. Вони, прикидаючись продавцями товарів, просять, аби їм перерахували завдаток за вибраний товар, але після отримання коштів безслідно зникають. А ще хитруни під різними приводами дізнаються конфіденційні дані банківських карток, а потім знімають з них кошти. Щоб убезпечити себе у випадках надходження сумнівної інформації, пов’язаної з перерахунком грошей, необхідно одразу повідомляти поліцію за номером телефону 102.
Telegram Channel