Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

ЄВРОПЕЙСЬКА ОЛІМПІАДА

9 травня отримали нагороди учасники “Європейської олімпіади”, яка проходила з ініціативи Центру громадських організацій Волині „Наша справа” та Фундації „Новий Став”...

9 травня отримали нагороди учасники “Європейської олімпіади”, яка проходила з ініціативи Центру громадських організацій Волині „Наша справа” та Фундації „Новий Став” під патронатом Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку та народного депутата України Володимира Бондара. Конкурс, оголошений серед шкільних європейських клубів, проходив у двох напрямках – тестування з географії, економіки, традицій країн-членів Європейського союзу та презентація виробів декоративного мистецтва і учнівських творів на європейську тематику. Нагороди за підсумками конкурсу отримали європейські клуби луцьких школи-ліцею № 26, гімназій №№ 14, 21, 4 та гімназії з міста Рівного.
— Мені та багатьом моїм колегам було прикро, коли 1 травня серед багатьох нових членів ЄС не було України, — наголосив патрон програми “Будуємо Європу разом!” Володимир Бондар. — Але я щиро переконаний – що б не говорили скептики, Україна іде в Європу, ми будуємо Європу. Цей шлях незворотний для нас.
Організатори конкурсу відзначали важливість залучення молодих людей до співпраці України з країнами Євросоюзу. Адже під час конкурсу своє бачення розвитку європейських зв’язків України висловлювали молоді люди. Сьогодні вони свої прагнення відображають в творчих роботах, а завтра це втілюватиметься в конкретній суспільній позиції. На думку Володимира Бондара, молодь має свої переваги в європейських прагненнях, адже вона ніколи не жила в іншій державі, в їхньому житті була лише Україна.
— Молоді люди будуть робити це зі своїми баченнями і підходами. Вони абстрагуються від тих стереотипів, які були в житті нашого покоління. І хоча в їх розвитку були деякі складнощі та проблеми, всі прикрощі скоро минуть і Україна стане на шлях, яким ідуть європейські держави, — зазначив народний депутат.
Мирослава КАРПІНСЬКА.
Telegram Channel