Курси НБУ $ 41.23 € 48.50
ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ  З КАПУСТОЮ НА КЕФІРІ

Волинь-нова

ЗАЛИВНИЙ ПИРІГ З КАПУСТОЮ НА КЕФІРІ

Потрібно: для тіста — 2 яйця, 1 склянка (250 мл) кефіру жирністю 2,5%...

Потрібно: для тіста — 2 яйця, 1 склянка (250 мл) кефіру жирністю 2,5%, 270 г борошна, 1 ч. л. з гіркою розпушувача, 1 ч. л. цукру, 2/3 ч. л. солі, 100 г масла вершкового; для начинки — 400 — 450 г білоголової капусти, 1 невелика морквина, 1 цибулина, 2 — 3 ст. л. олії, 1 ч. л. приправи карі, перець і сіль — за смаком...
Приготування. Цибулю нарізати дрібними кубиками. Моркву очистити і натерти на тертці з великими отворами. Капусту нашинкувати дрібно, як для салатів. Перекласти в миску, додати 2 — 3 щіпки солі. Злегка перетерти руками, але не до м’якості, а тільки щоб капуста дала трохи соку.
У глибокій сковороді або казанку розігріти олію. Обсмажити цибулю з морквою, а коли овочі стануть м’якими, додати капусту. Все змішати, посолити за смаком і тушкувати на невеликому вогні 10 хвилин, до м’якості капусти, тоді притрусити приправою карі та перцем. Перемішати, через 2 — 3 хвилини зняти з вогню і трохи остудити.
Для тіста два яйця збити з сіллю і цукром, додати розтоплене тепле вершкове масло, кефір кімнатної температури. Перемішати до однорідності. Просіяне борошно сипати частинами, щоразу перемішуючи. Наприкінці додати розпушувач і ще раз перемішати. Тісто має нагадувати дуже густу сметану.
Форму застелити папером для випічки. Вилити половину тіста, злегка струсити форму, щоб воно рівномірно розійшлося. Рівним шаром викласти на нього всю начинку, залити рештою тіста і випікати 35—40 хвилин при температурі 200 градусів.
Telegram Channel