Курси НБУ $ 39.23 € 42.44

СУД ЗАХИСТИВ ЛУАЗ

Луцький міськрайонний суд скасував постанову слідчого ДПА про порушення кримінальної справи за фактом ухилення службових осіб ВАТ “Луцький автомобільний завод” від сплати податків...

Луцький міськрайонний суд скасував постанову слідчого ДПА у Волинській області про порушення кримінальної справи за фактом ухилення службових осіб ВАТ “Луцький автомобільний завод” від сплати податків та інших обов’язкових платежів.
Нагадаємо, що перевірка фінансово-господарської діяльності заводу розпочалася ще у вересні минулого року. А на початку грудня вже була нашвидкуруч відкрита кримінальна справа. Вилучення документів, слідчі дії, ще дев’ять додаткових перевірок уже в поточному році — ось в яких умовах доводиться працювати колективу заводу.
Та все ж за чотири місяці завод випустив майже на 129 мільйонів гривень товарної продукції. За цей період складено більше 6,5 тисячі ВАЗів, 330 УАЗів, освоєно випуск нової продукції — корейських вантажівок Hyndai HD-65, переобладнано 403 ІЖ. Успішна робота приносить і прибутки, які в першому кварталі склали 390 тисяч гривень.
Нарощення обсягів виробництва дало можливість ЛуАЗу збільшити кількість працюючих на 240 чоловік і підняти середній рівень зарплати на 20,4 відсотка. В квітні середній заробіток становив 680 гривень. Відповідно зростають і платежі в місцевий бюджет та інші види податків, загальна сума яких у першому кварталі склала 2 мільйони 500 тисяч гривень. Торік за відповідний період ця сума становила 970 тисяч гривень.
Недаремно міський голова Луцька Антон Кривицький на одній з оперативних нарад порадив податківцям керуватися не вказівками з Києва, а економічною користю від підприємства для регіону. Невеличка довідка: сумарно в Луцьку за чотири місяці вироблено продукції на суму близько 340 мільйонів гривень, з них автозавод дав продукції на 129 мільйонів гривень. Як кажуть, коментарі зайві.
Цікаво, скільки податківці ще будуть “потіти” на ЛуАЗі над бухгалтерськими документами, шукаючи якусь крамолу?
Ярослав АНДРУШКО, керівник прес-центру ВАТ “ЛуАЗ”.
Telegram Channel