Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
ЯНА ЗІНКЕВИЧ СТАНЕ МАМОЮ

Волинь-нова

ЯНА ЗІНКЕВИЧ СТАНЕ МАМОЮ

Приємну новину засновниця підрозділу «Госпітальєри» добровольчого українського корпусу «Правого сектору», «Людина травня 2015 року» редакційної акції нашої газети (на фото) повідомила у вівторок на прес-конференції у Дніпропетровську...

Приємну новину засновниця підрозділу «Госпітальєри» добровольчого українського корпусу «Правого сектору», «Людина травня 2015 року» редакційної акції нашої газети (на фото) повідомила у вівторок на прес-конференції у Дніпропетровську. Батьком дитини є 27-річний Максим Корабльов, який був із дівчиною в момент аварії і підтримував її під час лікування та реабілітації. Заяву Яна вирішила зробити після того, як упевнилася: після тривалого і серйозного лікування, яке довелося пройти, дитині нічого не загрожує

Мирослава КОЗЮПА

– Я завагітніла майже одразу після ДТП, приблизно через місяць. В принципі це взагалі неможливо, бо, за прогнозами, я не могла стати матір’ю. Але сталось як сталось, – розповіла 20-річна Яна Зінкевич, демонструючи знімки УЗД.
Легендарна волонтерка, яка вчиться заново ходити, але поки що залишається прикутою до інвалідного крісла через перелом хребта у страшній ДТП, повідомила, що орієнтовно дівчинка, як передбачають лікарі, має народитись у жовтні.
– Звичайно, я дуже хотіла мати дитину, однак після аварії майже не вірила в це. Але трапилося диво. Донечку назвемо Богданою, – поділилася сокровенним Яна.
Лікарі вже попередили жінку про те, що пологи будуть надскладними, але вона ще не вирішила, де буде народжувати. Яна розуміє, що швидше за все її чекає кесарів розтин, можливо, на восьмому місяці вагітності, а дитинку доведеться виходжувати в інкубаторі. Тож перед майбутніми батьками стоїть непростий вибір: ізраїльські медики мають більше досвіду, але народжувати там надто дорого, а в українських клініках зробити це більш реально, проте вітчизняні лікарі не мають такої практики.
– Яна вже двічі довела, що неможливого для неї не існує. Нещодавно вона повернулася з реабілітації в Ізраїлі і зробила перші самостійні кроки на рідній українській землі. Тепер нове диво – вона дізналася про свою вагітність, – сказав екс-радник голови Дніпропетровської ОДА Борис Трейгерман.
Зараз Яна Зінкевич очікує, що її хлопець, з яким вони разом уже рік, освідчиться їй. «Нас познайомила війна», – розповідає майбутня мама і скромно зізнається, що має надію офіційно вийти заміж. Після трагедії на дорозі та лікування Максим Корабльов замінив Яну в якості лідера «Госпітальєрів». Увесь час реабілітації «Стрілок», який прийшов на фронт добровольцем ДУКу «Правого сектора», підтримував кохану. У січні в соціальній мережі дівчина зробила запис: «Недарма кажуть, що на зимові свята трапляються чудеса. У мене, на щастя, це чудо сталось. До мене прилетіли близькі люди – Максим Корабльов і мої друзі. Життя одразу засяяло яскравими барвами». Та Максим публічних заяв поки не робить і журналістів уникає.
Telegram Channel