Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПЕНСІЇ ПІДВИЩАТЬ НА 9 ГРИВЕНЬ

Відтепер мінімальний розмір пенсії, передбачений для об рахування трудових пенсій, які призначаються відповідно д о Закону України "Про пенсійне забезпечення", становить 5 0 гривень.

Як повідомив начальник головного управління Пенсійного фонду в області Петро Філіпчук, перерахунок пенсій згідно з постановою Кабінету Міністрів від 15 квітня 2003 року " Про підвищення розмірів трудових пенсій" уже завершується . Відтепер мінімальний розмір пенсії, передбачений для об рахування трудових пенсій, які призначаються відповідно д о Закону України "Про пенсійне забезпечення", становить 5 0 гривень. Максимальний розмір -150 гривень, тобто обмежується трьома мінімальними пенсіями за віком, а для працівників, що були зайняті на роботах з особливо шкідливими т а особливо важкими умовами праці - 200 гривень.
З 1 липня проведено перерахунок пенсій, які призначені я
к із заробітку до 1992 року, так і після 1992 року. Перерахунок раніше призначених пенсій проведено шляхом збільшення в 1,05708 раза фактичних основних розмірів пенсії, тобто без урахування надбавок, підвищень, щомісячної компенсаційної виплати, сум індексації. Пенсії, призначені або перераховані із заробітку за період з 1 березня 2003 року , не підвищуються.
Не застосовується цей порядок підвищення до пенсій, призначених відповідно до законів України: "Про державну службу", "Про статус суддів", "Про статус народного депутата" , "Про службу в органах місцевого самоврядування", "Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ", "Про внесення змін до деяких законів України" від 17.11.1999 р оку працівникам льотних екіпажів повітряних суден цивільної авіації, "Про прокуратуру", "Про Національний банк України", "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи", "Про внесення змін до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", "Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів" та постанови
Кабінету Міністрів України від 22.05.1996 року працівникам льотно-випробувального складу цивільної авіації, Митного кодексу України і працівникам судових експертиз.
Непрацездатним громадянам, місячний розмір пенсій яких з
урахуванням надбавок, підвищень, щомісячних компенсаційних виплат, додаткової пенсії та сум індексації не досягає
91 гривні 80 копійок, встановлюється цільова грошова допомога в сумі до 41 гривні 80 копійок до трудових пенсій, 64 гривні 90 копійок для військовослужбовців строкової служби та членів їх сімей і 16 гривень 70 копійок для одержувачів соціальних пенсій за віком.
В області перераховано з 1 липня цього року пенсії 271677 пенсіонерам, що становить 93 відсотки від загальної їх кількості. Середній розмір пенсій збільшився на 9 гривень 14 копійок і становить 133 гривні 93 копійки.
Telegram Channel