Курси НБУ $ 39.64 € 42.30

НЕМОВЛЯ БУДЕ ЖИТИ

Минулої п’ятниці між будинками в сороковому кварталі в картонній коробці було виявлено новонародженого хлопчика...

Минулої п’ятниці між будинками в сороковому кварталі в картонній коробці було виявлено новонародженого хлопчика. Першу допомогу немовляті надали в Луцькому клінічному пологовому будинку. А вже звідти його відправили в реанімаційне відділення обласної дитячої лікарні. Тут хлопчика повертали до життя. Адже був він в холодовому шоці — температура тіла не сягала навіть 35 градусів (на жаль, цьогорічні травневі ночі холодні, а дитя, певно, переночувало в тій картонній коробці, в якій і було знайдене).
Через день маленький пацієнт був переведений в неонатальний центр обласної дитячої лікарні. Лікар-неонатолог Надія Тандура, яка його “веде”, розповіла по телефону:
— Дитя було в дуже важкому стані, а тепер цей стан — ближче до середньої важкості. Немовля вже смокче соску, отож, відпала необхідність годувати його через зонд. Воно, як і всі маленькі дітки, симпатичне, миле. Залишається дивуватись, як можна таку крихітку кинути напризволяще.
До речі, особисто під опікою Надії Тандури це вже друге дитя. Торік у серпні теж хтось викинув хлопчика, для якого вона стала, по суті, хресною матір’ю. Надія Григорівна потурбувалась, щоб був він повноцінним громадянином — мав ім’я, свідоцтво. Ці ж клопоти, крім суто медичних, вона візьме на себе й на цей раз. Що ж поробиш, якщо розвелось багато “зозуль”.
Катерина ЗУБЧУК.
Telegram Channel