Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

КОВЕЛЬЧАН ЧЕКАЄ ТИМЧАСОВА ЕВАКУАЦІЯ

Як вже повідомлялося в суботньому номері “Волині”, у Ковелі на дні річки Турія виявлено радянські авіаційні бомби часів Другої світової війни...

Як вже повідомлялося в суботньому номері “Волині”, у Ковелі на дні річки Турія виявлено радянські авіаційні бомби часів Другої світової війни. Вчора вранці відбулося чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, в якому взяли участь представники влади міста, МНС України, інших компетентних відомств та служб. Обговорено організаційно-технічні заходи по підготовці до підйому та ліквідації вибухонебезпечних предметів. До цього місця з вулиці Брестської вже прокладається дорога, а біля самої річки – будується майданчик, на якому буде встановлено кран для підйому авіабомб.
У надзвичайній ситуації міська влада прийняла рішення про тимчасову евакуацію населення з небезпечної зони в радіусі одного кілометра. Цей вимушений для безпеки людей захід заплановано розпочати в середу о восьмій годині ранку. За словами заступника ковельського міського голови Володимира Літвінчука, частина евакуйованих мешканців перебуватиме в санаторії-профілакторії заводу “Ковельсільмаш”. До небезпечної кілометрової зони, крім житлових масивів, “потрапили” чотири школи, два ринки, інші об’єкти. Вся ця територія буде блокована й патрулюватиметься військовими та правоохоронними формуваннями.
Місцева влада вже узгодила з керівництвом Львівської залізниці графік руху поїздів через два залізничних мости польського та білоруського напрямків, поблизу яких працюватимуть сапери. За попередніми даними, всі роботи по підйому та ліквідації шести авіабомб ФАБ-100 мають завершитися у середу в першій половині дня. Однак спеціалісти поки не знають, що робити з сьомою бомбою – ФАБ-250 – найбільшою й найпотужнішою, яка має вагу близько трьохсот кілограмів та два підривачі у зведеному бойовому стані. За технічними характеристиками, таку бомбу заборонено не тільки транспортувати, а й піднімати.
Ярослав ГАВРИЛЮК.
Telegram Channel