Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЛЕЛЕКИ ВОЛИНЬ НЕ ОБМИНАЮТЬ

Щороку в області народжується близько 12 тисяч дітей. Протягом останніх років Волинь стабільно посідає третє місце за рівнем народжуваності у державі...

Щороку в області народжується близько 12 тисяч дітей. Протягом останніх років Волинь стабільно посідає третє місце за рівнем народжуваності у державі. Торік на кожну тисячу жителів області припадало 11,3 новонароджених. Це на третину більше, ніж в середньому по Україні. Вищий цей показник лише у Рівненській і Закарпатській областях.
Серед народжених торік майже половина — первістки, 3,9 тисячі — діти, що з’явилися другими. Ще 2,2 тисячі малюків народилися у багатодітних матерів. Зокрема, торік в області зареєстровано 65 випадків народження сьомої, 38 — восьмої, 25 — дев’ятої і 33 — десятої і більше дитини. Практично кожне друге немовля з’являється на світ у 20—24-річних матерів . На 25—29-річних жінок припадає 28 відсотків новонароджених, а на тих, кому більше 30 років, — 19 відсотків. У наймолодших матерів (до 20 років) торік народилося 1,3 тисячі дітей. Загалом, середній вік волинських породіль — 25 років.
Кожні дев’ять з десяти малюків, що з’являються на світ, ростуть і виховуються у повних сім’ях. Однак кожне одинадцяте немовля народжується в одиноких матерів, або в батьків, шлюб яких незареєстрований.
Безперечно, основний тягар обов’язків, пов’язаних з вихованням підростаючого покоління, лягає на плечі жінок. І це при тому, що чимало волинянок працюють. На кінець минулого року у загальній чисельності штатних працівників, зайнятих в економіці області, майже 55 відсотків становили жінки.
Головне управління статистики в області.
Telegram Channel