Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

’МИСЛИВЦІ’ ЗА ЛЮДСЬКИМИ ОЧИМА

Американська поліція повідомила про те, що у 20 штатах зафіксовано 350 випадків страхітливих злочинів — нападів з метою виймання очей на донорські цілі...

Американська поліція повідомила про те, що у 20 штатах зафіксовано 350 випадків страхітливих злочинів — нападів з метою виймання очей на донорські цілі.
Злочинці у безлюдних місцях нападають на свої жертви, усипляють їх з допомогою ін’єкцій, після чого їх доставляють у підпільні клініки, де лікарі виймають одне око, а то й обидва. Приходять до свідомості потерпілі на звалищах або в парках.
Злочинці не нападають на бродяг, алкоголіків, наркоманів, людей в окулярах. Їх жертвами стають здорові люди із 100-процентним зором. Поліцейські, на жаль, поки що так і не вийшли на слід ескулапів-потрошителів.

ПОЄДИНОК З ВЕДМЕДЕМ-ЛЮДОЇДОМ
В американському штаті Аляска лісник установив своєрідний рекорд, застреливши чотириметрового ведмедя-людоїда, який тероризував навколишні селища.
Полювання на страшного звіра розпочалося після того, як він загриз двох місцевих жителів. Вага ведмедя-гризлі 725 кілограмів. Мисливець випустив у нього дві обойми, коли звір спробував напасти на нього. І навіть після цього ведмідь був живий. Довелося перезарядити рушницю і добити чудовисько пострілом у голову.

РИБАКИ ВПІЙМАЛИ ПІДВОДНОГО ЧОВНА
Датський риболовецький траулер впіймав у сітку... німецький підводний човен.
Цей унікальний інцидент трапився в протоці Скаггерак між Данією і Норвегією, де проходять навчання НАТО. При цьому, на щастя, ніхто не постраждав, хоча екіпаж траулера добряче налякався. Під час аналогічної пригоди 10 років тому загинуло три моряки. Тоді німецький підводний човен, який потрапив у сіті, потопило датське риболовне судно.

ПОЗАЗЕМНІ ЦИВІЛІЗАЦІЇ
На запитання — чи є ще цивілізації у Всесвіті? — вчені, здається, дали остаточну відповідь: є і їх багато. На засіданні британського Королівського товариства астрономів професор Баррі Джонс заявив, що у нашій Галактиці крутиться до 10 мільярдів планет, схожих із Землею.
Професор Джонс стверджує, що він уже знайшов 105 планетних систем, аналогічних нашій сонячній. Зараз ведуться підрахунки, скільки схожих на Землю планет мають такий же вік, як і Земля, — 4,5 мільярда років. Тоді можна буде виявляти найближчу до нас планету з розвинутою цивілізацією.
Британські вчені підозрюють, що нас за допомогою спеціальних приладів вивчають науковці з інших планет.

БАНКИ ДЛЯ ЖІНОК
В Об’єднаних Арабських Еміратах з ініціативи дружини президента країни Шейхи Фатіми Аль-Нахайян відкриті два філіали банків, які обслуговують тільки жінок.
Нові банки покликані спонукати жінок активно і самостійно займатися економічною та підприємницькою діяльністю. У цих філіалах жінки можуть одержати консультації з інвестиційних питань і персональних проектів, а також кредити для відкриття дрібних і сімейних підприємств. Весь персонал філіалів, включаючи управляючих, — жінки. У банках є спеціальний зал, де матері можуть залишити дітей на час відвідання цих фінансових закладів.

ДО АНТАРКТИДИ – НА ВЕЛОКОВЧЕЗІ
У жовтні наступного року відомий мандрівник з Донецька Леонід Мікула збирається відправитися на підкорення Антарктиди... велоковчегом.
Так він охрестив свою веломашину, яка буде для її хазяїна і транспортним засобом, і житлом, і складом. Макет апарата під назвою «Пінгвін» уже готовий, і для Леоніда настала гаряча пора. Треба виготовити «робочу версію» машини, за що взялося київське підприємство «Бельтінг». Після того пройдуть випробування поблизу Воркути — і в дорогу.
На шостий континет Леонід збирається разом з відомим грузинським мандрівником Джумбером Лежавою. Той уже двічі побував в Антарктиді й занесений у Книгу рекордів Гіннесса.
Telegram Channel