Курси НБУ $ 41.10 € 44.63

Хімічили з деревиною в офшорах?

У помешканнях керівників лісогосподарських підприємств області проводяться обшуки.

Працівники прокуратури Волині спільно зі співробітниками УСБУ в області проводять у приміщеннях фірм-експортерів лісу та оселях їх керівників, а також у помешканнях керівників державних лісогосподарських підприємств області низку санкціонованих судом обшуків, аби виявити фіктивні документи щодо незаконного експорту необлікованої деревини та отримані від цієї діяльності кошти.



В рамках розслідування кримінального провадження здійснено масштабну спецоперацію з проведення оглядів усіх лісогосподарських підприємств Волині, у ході якої вилучено понад 500 м. куб. необлікованої деревини цінних порід орієнтовною вартістю понад 3 млн. грн.



Як уже відомо волинянам, слідчим відділом прокуратури Волинської області проводиться досудове розслідування кримінального провадження за фактами зловживання службовим становищем службовими особами Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, які, перебуваючи в злочинній змові з суб’єктами господарювання, на підставі підроблених документів здійснювали незаконний експорт деревини цінних порід в офшорні компанії, засновниками яких є наближені до керівників лісопідприємств особи.


В рамках розслідування кримінального провадження здійснено масштабну спецоперацію з проведення оглядів усіх лісогосподарських підприємств Волині, у ході якої вилучено понад 500 м.куб. необлікованої деревини цінних порід орієнтовною вартістю понад 3 млн. грн.


Окрім того, прокуратурою області скеровано тимчасово виконуючому обов’язки Голови Державного агентства лісових ресурсів України доручення провести службове розслідування стосовно керівника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства й керівників та службових осіб усіх лісгоспів області з питань дотримання ними вимог чинного законодавства щодо заготівлі, обліку, переміщення, реалізації й експортування деревини.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні про незаконну діяльність лісівників триває та перебуває на особливому контролі керівництва прокуратури області.


 

Telegram Channel