Курси НБУ $ 41.10 € 44.63
У Рожищах освятили пам'ятник юному герою

Волинь-нова

У Рожищах освятили пам'ятник юному герою

Олександру Плоцидиму вчора виповнилося б 22 роки. Молоде життя обірвала куля снайпера в січні 2015-го у Луганській області.

 


Костянтин Гарбарчук


Молебень та освячення пам’ятника Олександру Плоцидиму провів благочинний Рожищенської округи Свято-Михайлівської громади УПЦ отець Петро Іваничко. На могилу загиблого воїна прийшли рідні, друзі, вчителі, волонтери, демобілізовані бійці та міський голова В’ячеслав Поліщук.



З фронту на рідну землю Олександр повернувся у труні.



 


Олександр Плоцидим народився 31 серпня 1994 року у місті Рожище. Навчався у школі №3. У професійно-технічному училищі здобув фах столяра. В грудні 2013 року пішов служити за контрактом у 24-ту окрему механізовану бригаду. Бойове хрещення прийняв на Луганщині. Під час звільнення Лутугіного у кінці липня 2014-го отримав поранення в ногу. Після лікування у військових шпиталях знову відправився на Схід. З фронту на рідну землю Олександр повернувся у труні.


Указом Президента України № 311/2015 від 4 червня 2015 року, «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі», нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).


Фото Ірини Зенц.


 

Telegram Channel