Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПО ДУБИ ЇЗДЯТЬ ВЖЕ... НА ТАКСІ

У Волинську міжрайонну природоохоронну прокуратуру передані матеріали про самовільні рубки дубів у державному лісовому фонді...

У Волинську міжрайонну природоохоронну прокуратуру передані матеріали про самовільні рубки дубів у державному лісовому фонді. Микола Д. з Рівного та Георгій Г. з міста Сарни приїхали на “справу” із сусідньої області на таксі. У Берестянському лісництві о другій годині ночі (сподівалися, що державна лісова охорона і лісова міліція сплять!) рівненчани “поклали” дуба, пеньок якого біля землі має діаметр 142 сантиметри. Падаючи, він своєю масою зламав ще декілька середньовікових грабів. Всього збитки лісовому господарству, які, сподіваємося, завдяки професійній діяльності прокуратури і принциповій позиції суду, таки будуть відшкодовані державі, сягнули 6186,6 гривні.
А у селі Чорниж Маневицького району п’ять самовільно зрізаних дубів в лісопорушників Володимира О., Анатолія О., Миколи Ф., Сергія Ф., Сергія С. та Віктора К. довелося вилучати з допомогою 15 працівників... спецпідрозділу міліції “Беркут”. Зробити це працівники державної лісової охорони самостійно не змогли, бо зіткнулися із зухвалим опором своїй законній діяльності, загрозами фізичної розправи.
Володимир ЧИТКАЙЛО, начальник відділу охорони і захисту лісу ДЛГО “Волиньліс”.
Telegram Channel