У травні відчуваємо нестачу вітамінів. А вони ж поряд — на грядці. Вже з’явилися редиска, кріп, петрушка, салат, зелена цибулька. Тож використаймо їх у стравах.
У травні відчуваємо нестачу вітамінів. А вони ж поряд — на грядці. Вже з’явилися редиска, кріп, петрушка, салат, зелена цибулька. Тож використаймо їх у стравах.
САЛАТ ‘ДОМАШНІЙ’ Два пучки редиски помити, порізати, додати 100 г подрібненої зеленої цибулі, стільки ж сметани, трішки кропу, домашнього сиру. Усе перемішати і додати солі до смаку.
КОРЖІ КАРТОПЛЯНІ ІЗ ЗЕЛЕННЮ Картоплю відварити в “мундирах”, почистити і пропустити через м’ясорубку з промитою та обсушеною зеленню петрушки, кропу і селери. Додати сире яйце, розтоплене вершкове масло, тертий сир. Все добре вимішуємо і з цієї маси ліпимо коржі. Кожен обвалюємо в борошні та смажимо у великій кількості розігрітої олії. На 500 г картоплі три пучки свіжої зелені, два яйця, по 100 г сиру та вершкового масла, сіль і чорний мелений перець (за смаком), олія для смаження.
САЛАТ ІЗ ПЕЧІНКИ ТРІСКИ Листя салату подрібнити, помідори нарізати дольками, додати кукурудзу, печінку, подрібнену цибулю, зелень петрушки, посолити, поперчити і заправити олією. Для приготування: одна банка печінки тріски і консервованої кукурудзи, цибулина, два зубчики часнику, два помідори, листя салату, зелень петрушки, сіль, перець.
РИСОВІ МЛИНЦІ Цибулю та часник дрібно нарізати і підсмажити на вершковому маслі разом з рисом. Долити овочевий бульйон, накрити кришкою і варити 15 хвилин. Відставити рис, щоб охолонув. Потім розмішати його з яйцем, тертим сиром і дрібно порізаним салатом. Заправити сіллю та перцем. Змочити руки холодною водою, зробити млинці та підсмажити їх з обох боків у розігрітій олії. Помідори нарізати на дольки. Викласти млинці на тарілку і прикрасити салатними листками та помідорами. Одна цибулина, один зубок часнику, 200 г рису, столова ложка масла, півлітра овочевого бульйону, яйце, по 4 столові ложки тертого сиру і олії, 2 помідори, пучок салату, сіль, перець.