Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

НАРКОДІЛКИ ПРОРАХУВАЛИСЬ

Минулої середи вранішньої пори в напрямку сіл Козовата (Україна) — Дивин (Республіка Білорусь) прикордонний наряд під командуванням прапорщика В’ячеслава Батури затримав наркоділка...

Як повідомив заступник коменданта — начальник штабу прикордонної комендатури “Ратне” майор Анатолій Орловський, минулої середи вранішньої пори в напрямку сіл Козовата (Україна) — Дивин (Республіка Білорусь) прикордонний наряд під командуванням прапорщика В’ячеслава Батури затримав наркоділка. Прикордонники помітили, що з української сторони до кордону йде якийсь чоловік. В руках у нього була спортивна сумка чорного кольору. Замаскувавшись, прикордонники чекали непроханого гостя. Але той, запримітивши засаду, кинув сумку і побіг в протилежному напрямку. Охоронці кордону влаштували погоню за ним. І за сто п’ятдесят метрів від лінії державного кордону незнайомця затримали.
Ним виявився сорокарічний мешканець села Самари, безробітний Леонід Л. Під час обшуку в його сумці було виявлено 2,3 кілограма макової соломки, розфасованої у пакетики. Даючи пояснення, чоловік зізнався, що він мав намір переправити наркосировину через кордон і вручити її двом братам-білорусам — Євгену і Василю Я., які, мовляв, давно займаються наркобізнесом і чекають його по ту сторону кордону на легковому автомобілі “Мерседес”. Цей факт підтвердився. Десь через дві години після цього на КП “Самари-Дивин” білорусів було затримано. Всіх трьох наркоділків прикордонники передали представникам Служби безпеки України.
За даним фактом порушено кримінальну справу, ведеться слідство.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel