Курси НБУ $ 41.23 € 48.50

У РОЗПАЛ ЛІТА – СЕЗОН МОЛОДИХ КАБАЧКІВ

Це один із найпоширеніших дієтичних продуктів, адже має калорійність усього 24 ккал на 100 грамів  і на 94,5 % складається з води. Кабачки придатні для приготування найрізноманітніших страв...

Це один із найпоширеніших дієтичних продуктів, адже має калорійність усього 24 ккал на 100 грамів  і на 94,5 % складається з води. Кабачки придатні для приготування найрізноманітніших страв: рагу, запіканок, млинців, дерунів, холодних закусок, ікри, супів...

ОВОЧЕВЕ РАГУ

Інгредієнти: оливкова олія – 70 мл, капуста білоголова – 400 г, кабачки – 500 г, цибуля – 100 г (1 шт.), морква – 100 г, помідори – 500 г, часник – 3 зубочки, сіль – 1 ч. л., пучок кропу або іншої зелені.
Приготування. В чугунок ллємо трохи оливкової (або соняшникової) олії, всипаємо дрібно нашатковану капусту і ставимо на невеликий вогонь. Кабачки ріжемо кубиками і додаємо до капусти. Тим часом тремо моркву, тонко нарізаємо цибулю і злегка пасеруємо овочі на сковороді з олією. Коли кабачки й капуста будуть майже готові (приблизно за 10–15 хвилин), висипаємо помідори, очищені від шкірочки і нарізані кубиками, а через кілька хвилин – цибулю і моркву, розтертий із сіллю часник і посипаємо посіченою зеленню.


ЛАЗАНЬЯ З КАБАЧКІВ ІЗ КУРЯЧОЮ ПЕЧІНКОЮ
Кабачки (4 шт.) ріжемо поздовж на пластинки завширшки 1,5 см, обсмажуємо. 400 г печінки вимочити в молоці, подрібнити в блендері разом із цибулиною, посолити, поперчити, додати яйце. На дно змащеної маслом форми викласти кабачки, далі – шар печінки, посипати тертим сиром, зверху – кружальця помідорів. Повторити шари ще раз. Залити все сумішшю з 2 яєць і півсклянки молока, щедро посипати сиром і запікати в духовці 35 хвилин при 180С.
Telegram Channel