Наші господині почали збирати врожай зеленців. І хоча найкорисніше споживати цей овоч у свіжому вигляді, важко уявити зиму без маринованих корнішонів та пікантних огіркових салатів...
Наші господині почали збирати врожай зеленців. І хоча найкорисніше споживати цей овоч у свіжому вигляді, важко уявити зиму без маринованих корнішонів та пікантних огіркових салатів...
Салат «Ніжинський» На літрову банку потрібно: 1 лавровий листок, 10 горошин перцю, 3 ст. ложки олії, 3 ст. ложки оцту, 1,5 ч. ложки цукру, 1,5 ст. ложки солі. Нарізані огірки та цибулю (кільцями) вимішати зі спеціями, викласти в банки (огірків має бути удвічі більше, ніж цибулі), залити водою, стерилізувати 30 хвилин і закатати.
З томатним соком На 10 літрових банок потрібно: 3,5 кг огірків, 100 г солі, 70 г кропу, 50 г листя хрону, 10 зубчиків часнику, 2 г гіркого перцю, 2 г лаврового листя, 2 л томатного соку. Огірки розрізати на четвертинки, тим часом приготувати розсіл із солі та томатного соку. У чисті сухі слоїки покласти спеції, викласти огірки, накрити кришками, стерилізувати 20 хвилин.
По-польськи 1,5 кг огірків, 4–5 цибулин, стручок гіркого перцю, 12 лаврових листків, 1–2 ст. ложки паприки, 3 cт. ложки яблучного оцту, 1 л води, 4 ст. ложки солі, 1 склянка цукру. Огірки нарізати скибочками (не чистити), цибулю — кільцями, перець — соломкою. Огірки викласти в слоїк, переклавши цибулею і приправами. Довести до кипіння воду з оцтом, сіллю і цукром. Гарячим маринадом залити огірки, накрити банки та стерилізувати 30 хвилин.