Курси НБУ $ 41.23 € 48.50

ЗАГОТОВКИ З ОГІРКІВ

Наші господині почали збирати врожай зеленців. І хоча найкорисніше споживати цей овоч у свіжому вигляді, важко уявити зиму без маринованих корнішонів та пікантних огіркових салатів...

Наші господині почали збирати врожай зеленців. І хоча найкорисніше споживати цей овоч у свіжому вигляді, важко уявити зиму без маринованих корнішонів та пікантних огіркових салатів...

Салат «Ніжинський»
На літрову банку потрібно:
1 лавровий листок, 10 горошин перцю, 3 ст. ложки олії, 3 ст. ложки оцту, 1,5 ч. ложки цукру,
1,5 ст. ложки солі.
Нарізані огірки та цибулю (кільцями) вимішати зі спеціями, викласти в банки (огірків має бути удвічі більше, ніж цибулі), залити водою, стерилізувати 30 хвилин і закатати.

З томатним соком
На 10 літрових банок потрібно:
3,5 кг огірків, 100 г солі, 
70 г кропу, 50 г листя хрону, 10 зубчиків часнику, 2 г гіркого перцю, 2 г лаврового листя, 2 л томатного соку.
Огірки розрізати на четвертинки, тим часом приготувати розсіл із солі та томатного соку. У чисті сухі слоїки покласти спеції, викласти огірки, накрити кришками, стерилізувати 20 хвилин.

По-польськи
1,5  кг огірків, 4–5 цибулин, стручок гіркого перцю, 12 лаврових листків, 1–2 ст. ложки паприки, 3 cт. ложки яблучного оцту, 1 л води, 4 ст. ложки солі, 1 склянка цукру.
Огірки нарізати скибочками (не чистити), цибулю — кільцями, перець — соломкою. Огірки викласти в слоїк, переклавши цибулею і приправами. Довести до кипіння воду з оцтом, сіллю і цукром. Гарячим маринадом залити огірки, накрити банки та стерилізувати 30 хвилин.
Telegram Channel