Липневий день зиму годує, каже народна мудрість. Ці слова найточніше характеризують сьогоднішні клопоти господинь, які готують про запас смачні варення, ароматні компоти, соління і маринади. Пропонуємо прості і доступні рецепти для закруток...
Липневий день зиму годує, каже народна мудрість. Ці слова найточніше характеризують сьогоднішні клопоти господинь, які готують про запас смачні варення, ароматні компоти, соління і маринади. Пропонуємо прості і доступні рецепти для закруток...
ПАТИСОНИ МАРИНОВАНІ На літрову банку: 700 г патисонів, 2–3 зубці часнику, кілька горошин чорного перцю, 1 лавровий листок, кріп і петрушка, листя вишні та смородини, листок хрону. Маринад: 1 л води, 50 г солі, 50 г цукру, 2 ст. ложки оцту. Патисони нарізати пластинами завтовшки 2 сантиметри. На дно покласти спеції, на них — патисони. У киплячій воді розчинити цукор і сіль, залити овочі, стерилізувати 10 хвилин.
АНАНАСИ З КАБАЧКІВ 1 кг молодих кабачків, 350 г ананасового соку (найдешевшого), півсклянки цукру, 2/3 ч. ложки лимонної кислоти, ваніліну на кінчику ножа. Кабачки почистити, порізати кружальцями і чаркою видалити серединки. В каструлі змішати всі інгредієнти, поставити на вогонь і вкинути кабачки. Після закипання проварити 15 хвилин, акуратно помішуючи. Розкласти в стерилізовані банки, залити сиропом і закатати. Обкутати ковдрою і залишити на ніч. Якщо сиропу бракуватиме, можна долити перевареної води.
САЛАТ ПІКАНТНИЙ 4 кг огірків, 150 г олії, 200 г оцту, 200 г цукру, 1 ч. ложка чорного меленого перцю, 2 ст. ложки гірчиці (насіння), 8 ч. ложок солі, 4 зубчики часнику. Огірки нарізати кружальцями. Всі інгредієнти змішати, залишити на 4 години, щоб салат настоявся. Потім варити 30 хв. Розкласти в гарячі банки і закатати.