Часникові коктейлі. На 10 л води додають 50 г подрібненого часнику. Настоюють дві доби. Проціджують, додають 1 г марганцівки і обприскують помідори. Оброблювання проводять раз у 10 днів...
Часникові коктейлі. На 10 л води додають 50 г подрібненого часнику. Настоюють дві доби. Проціджують, додають 1 г марганцівки і обприскують помідори. Оброблювання проводять раз у 10 днів. Настоянки з цибулиння. Піввідра лушпиння цибулі заливають гарячою водою, через добу проціджують, додають ще відро води. Обприскувати рослини треба кожних 7 днів. Йод і молоко. На 10 л води — 1 л нежирного молока + 20 крапель йоду. Проводити цю «операцію» щотижня. Сода і олія. На 5 л води — 1 столова ложка соди, 3 столових ложки олії, 1 чайна ложка рідкого мила. Обприскувати через 10 днів. «Мідні» проколювання. Дріт прожарити або зачистити наждачним папером. Нарізати шматки по 4 см. На висоті 10 см від землі проколоти стебло, кінці дроту загнути вниз. Хвойний відвар. Літрову банку хвої кип’ятити 5 хв в 0,5 л води. Охолодити, процідити, розвести водою (1:5) і додати 30 г рідкого мила. Бургундська суміш. На 5 л води — 100 г мідного купоросу, в іншому посуді на 5 л води — 100 г кальцинованої соди. Розчин мідного купоросу вилити в розчин кальцинованої соди тонким струменем. Додати 20 крапель йоду і 30 г рідкого мила. Використовувати емальований посуд. Обробляти через 10—14 днів.