Курси НБУ $ 41.23 € 48.50

КОНСЕРВАЦІЯ НАШВИДКУРУЧ

Чимало господинь і раді б запастися домашніми закрутками на зиму, але нарікають на зайнятість і брак часу. Тож сьогодні ми поділимося смачними рецептами, нескладними у приготуванні...


Чимало господинь і раді б запастися домашніми закрутками на зиму, але нарікають на зайнятість і брак часу. Тож сьогодні ми поділимося смачними рецептами, нескладними у приготуванні

БАКЛАЖАНИ
1 кг синеньких відварити 5–7 хвилин, дати стекти під пресом, порізати кружальцями завтовшки 1,5–2 см і скласти в емальовану каструлю або банку, пересипаючи кожен шар баклажанів кружальцями цибулі, болгарського перцю, лавровим листям, дрібно посіченою петрушкою, часником. Залити гарячим маринадом: 1 склянка води, 1 ст. л солі, 1 ст. л цукру, 0,5 склянки оцту (можна трохи менше), 0,5 склянки олії. Придавити пресом. Готові через 2 дні. На зиму — стерилізувати літрові банки протягом 20 хвилин.

ПЕРЕЦЬ У ТОМАТІ
На 5 кг болгарського перцю потрібно: 0,5 л томатного соку, 2 склянки цукру, 1,5 склянки води, 1 склянка оцту, 3 ст. л солі, 300 г олії. Перець почистити, покраяти поздовжніми смужками, додати решту інгредієнтів. Варити 15–20 хвилин, викласти у стерильні банки і закрити стерильними кришками.

ЛЕЧО
2 кг помідорів перекрутити, додати 100 г цукру і кип’ятити 30 хвилин. Тим часом порізати соломкою 1,5 кг перцю та 1 кг цибулі, висипати до томатів і тушкувати на невеликому вогні ще 30 хвилин, час від часу помішуючи. У гарячій воді (1–1,5 склянки — залежно від бажаної консистенції лечо) розчинити 1–1,5 ст. л солі, 2 ст. л оцту, 1 склянку олії, влити все це до овочів, проварити разом 10 хвилин і закривати у стерильні банки.
Telegram Channel