Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ДЕНЬ ВАРЕННЯ

Холодного зимового вечора навіє теплі спогади гарячий чай і ароматне варення, подбати про яке нині саме час ...

Холодного зимового вечора навіє теплі спогади гарячий чай і ароматне варення, подбати про яке нині саме час

...«ЗОЛОТИСТЕ»
Яблука почистити, видалити серцевинки, натерти на тертці з великими отворами (можна нарізати соломкою). Посолодити за смаком і кип’ятити 10–15 хвилин (поки не википить рідина). Розкласти в стерильні банки і закатати. Таке варення стане чудовою начинкою для пиріжків, вареників, налисників, а можна посмакувати ним, просто намастивши на булку.

...З КАБАЧКІВ
Приготувати сироп із 0,7 л води та 5 склянок цукру і поставити на вогонь. Коли закипить, всипати нарізані кубиками кабачки (1,5 кг) та лимони (2 великих або 3 менших) і варити по 5–7 хвилин у декілька прийомів до бажаної густоти. Розкласти у стерильні банки і закрити стерильними кришками.

...З ЦІЛИХ ГРУШ
Довести до кипіння 2 л яблучного соку з 1 кг цукру, вкинути цілі грушки і прокип’ятити 3–5 хвилин. Варити на невеликому вогні у 5–6 прийомів по 15 хвилин щоразу. Гарячим закривати у стерильні банки.

«П’ЯНІ» ПЕРСИКИ
Така заготовка найкраще підійде для тортів, морозива чи інших десертів. На 1 кг персиків потрібно 700 г цукру, 300 мл води і 150 мл коньяку чи горілки. Помиті персики (1 кг) опустити у киплячу воду і бланшувати 10 хвилин. Охолодити у воді, зняти шкірочку і нарізати пластинками. Залити гарячим сиропом (300 мл води + 700 г цукру) і варити 15–20 хвилин. Додати коньяк чи горілку (150 мл), довести до кипіння, закрити в стерильні банки, перевернути їх догори дном і закутати до цілковитого охолодження.
Telegram Channel