Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ГРАБІЖНИК ЗАСТРЕЛИВСЯ З ВІДЧАЮ?

Злочинів у Рівненській області за останній рік значно побільшало, проте пограбування, яке трапилося в обласному центрі минулого вівторка, суттєво вирізняється з-поміж інших...

Злочинів у Рівненській області за останній рік значно побільшало, проте пограбування, яке трапилося в обласному центрі минулого вівторка, суттєво вирізняється з-поміж інших... 44-річний рівнянин серед білого дня наважився пограбувати аптеку, поранив поліцейського і наприкінці ще й вистрілив у себе

Левко ЗАБРІДНИЙ



Крадій обрав аптеку поблизу міської лікарні на вулиці Карнаухова (колишня Мірющенка). З пістолетом у руках він увірвався до закладу, змусив фармацевтів віддати йому 6 400 гривень виручки та ампули з наркотичними речовинами.
Працівники аптеки встигли викликати охоронців. Грабіжник, утікаючи, влучив поліцейському охорони у руку, а коли той його наздоганяв, вистрелив собі у скроню. Лікарі прооперували чоловіка, проте у середу від отриманих травм він помер.
Як з’ясували правоохоронці, грабіжник мав пістолет «Сталкер», перероблений на гумові кулі. Зброя не була зареєстрована, найімовірніше, ввезена в Україну контрабандою.
— За останні 15 років ця особа не потрапляла в поле зору міліції, тож якби зловмисник утік, розкрити справу нам було б важко, – зазначив заступник начальника ГУНП у Рівненській області Сергій Волков. – У нас є інформація, що він зловживав алкоголем та наркотиками.
Батьки грабіжника померли півтора року тому. Він із братом, якого правоохоронці ще не розшукали, продали житло батьків. Де жили останнім часом – не відомо. Чоловіки ніде не працювали.
Слідчі наразі встановлюють зв’язки померлого з іншими особами. Підозрюють, що Андрій Яковлєв міг бути причетним і до інших злочинів, скоєних останнім часом у Рівному. Зокрема, пограбувань на вулицях та у парках. Таку підозру викликало те, що на таке зухвале, як зазначають поліцейські, пограбування (зі зброєю та вдень) початківець не наважився б.
Правоохоронці зазначають, що злочинець вистрілив собі у скроню через безвихідь. Мовляв, напевно знав, яка міра покарання на нього чекає. Наразі з’ясовують, чи не мав чоловік судимостей у 1990–ті, коли ще діяли старі бази даних.
Додамо також, що прокуратура перевірятиме і дії підстреленого правоохоронця. За словами Сергія Волкова, поліцейський охорони повинен був застосувати зброю проти грабіжника, бо той не тільки стріляв у нього самого, а й цілився у фармацевтів.
Telegram Channel