Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ГЕНЕРАЛЬНИЙ КОНСУЛ ПОБУВАВ У НОВОВОЛИНСЬКУ

В останні роки молоде шахтарське місто помітно піднялось і оновилось завдяки дії Закону “Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на території пріоритетного розвитку”...

В останні роки молоде шахтарське місто помітно піднялось і оновилось завдяки дії Закону “Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на території пріоритетного розвитку”, яким визнані Нововолинськ і селище Жовтневе. Створення дев’ятнадцяти інвестиційних проектів дало можливість місту виробляти продукції більше, ніж разом узяті Володимир-Волинський та Ковель. Про це, а також про завдання, які ставить перед собою влада, говорив на прес-конференції з нагоди приїзду у Нововолинськ Генерального консула Республіки Польща в Луцьку Войцеха Галонзки та віце-консула Анджея Дрозда міський голова Віктор Сапожніков.
Гості ознайомились з роботою підприємств, де задіяний польський капітал, з прикордонним співробітництвом в цілому. Зокрема, відвідали ТзОВ “БРВ-Україна”, “Класік”, “Аркус-Ромет”, “РСТ”, “Європродукт”. Мали нагоду поспілкуватись з представниками цих фірм та підприємцями, відповісти на їхні запитання. І представники консульства, за їх словами, залишились задоволеними від побаченого і почутого.
Зараз при підтримці Анатолія Француза йде активна робота по відкриттю у Нововолинську митного поста, при якому працюватиме представник торгово-промислової палати України. Є напрацювання по будівництву у місті комфортабельного готелю європейського класу. Керівники міста ведуть роботу по скасуванню мораторію на реєстрацію нових інвестиційних проектів, який введений у цьому році.
Користуючись нагодою, підприємці попросили сприяння Генерального консула у створенні пільгових умов для перетину кордону інвесторами.
Алла ЛІСОВА.
Telegram Channel