Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПАТРІАРХ ФІЛАРЕТ ПРЕДСТАВИВ НОВОГО КЕРУЮЧОГО ВОЛИНСЬКОЮ ЄПАРХІЄЮ

Вчора не лише храм, а й навіть просторе подвір’я Свято-Троїцького кафедрального собору, що в центрі Луцька, з трудом умістили всіх вірних, які зійшлися сюди, щоб відзначити День Святого Духа і взяти участь у архієрейській літургії...

Вчора не лише храм, а й навіть просторе подвір’я Свято-Троїцького кафедрального собору, що в центрі Луцька, з трудом умістили всіх вірних, які зійшлися сюди, щоб відзначити День Святого Духа і взяти участь у архієрейській літургії. Її за доброю багатолітньою традицією відслужив патріарх Київський і всієї Руси-України УПЦ Київського патріархату Філарет.
Учорашній день був знаменний ще й тим, що приступив до виконання своїх обов’язків новий керуючий Волинською єпархією, єпископ Луцький і Волинський Михаїл (Зінкевич), призначений Священним Синодом замість спочилого в Бозі Високопреосвященнійшого митрополита Якова.
Під урочистий переспів соборних дзвонів довкола храму відбувся хресний хід. Патріарх Філарет звернувся до вірних із проникливою проповіддю й подякував лучанам за те, що так багато їх зійшлося помолитися й розділити радість свята. Він представив нового керуючого єпархією, зауваживши, що волиняни уже знають владику Михаїла, який і раніше не раз служив у Свято-Троїцькому соборі на запрошення митрополита Якова.
Слово єпископа Михаїла, звернуте до присутніх, було коротким: він пообіцяв своїми діями виправдати високе довір’я Священного Синоду й патріарха, котрі довірили йому Волинську кафедру. (Ми уже повідомляли, що владика Михаїл, 1966 року народження, родом із Тернопільщини, архієрейську хіротонію прийняв 22 жовтня 2000 року, досі очолював Чернігівсько-Ніжинську єпархію, тимчасово керуючи Сумською та Охтирською єпархією).
Тимчасово керуючий Волинською єпархією, митрополит Рівненський і Острозький Даниїл подякував патріарху Філарету за приїзд на Волинь і участь у святкуванні.
Патріарх Філарет, митрополит Рівненський і Острозький Даниїл і єпископ Луцький і Волинський Михаїл зустрілися з головою обласної ради Василем Дмитруком та заступником голови облдержадміністрації Володимиром Панчишиним. Сторони обмінялися думками про релігійну ситуацію в Україні.
Telegram Channel