Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПОЖЕЖІ БЕЗ ТРАГІЧНИХ НАСЛІДКІВ

Дві пожежі трапились одного вечора в Рожищенському районі...

Дві пожежі трапились одного вечора в Рожищенському районі. Спочатку на пункт зв’язку пожежної частини №7 надійшло повідомлення про лихо у приватному господарстві в селі Носачевичі. За викликом було направлено чергову варту підрозділу. Коли ця пожежа була ліквідована, о 21-ій годині черговий диспетчер передав радіозв’язком повідомлення про пожежу в райцентрі на площі Хмельницького. Там горів торгово-розважальний комплекс. На допомогу місцевим вогнеборцям виїхали підрозділи з обласного центру, міста Ківерці, селищ Торчин та Голоби, місцева пожежна команда з села Колки.
Після прибуття першого підрозділу до місця виклику, було встановлено, що вогнем охоплено приміщення металевої будівлі розважального комплексу зсередини, і полум’я загрожує перекинутись на сусідню прибудовану споруду, де зберігалось майно приватних підприємців Рожищенського ринку.
Завдяки злагодженим діям рятувальників, з охопленої вогнем будівлі розважального комплексу вдалось евакуювати всіх людей і більшу частину майна, котре знаходилось всередині, запобігти поширенню полум’я в приміщення магазину, розташованого в цокольному поверсі, та в склад майна підприємців. Вже за годину вдалось припинити розповсюдження полум’я, а ще через 30 хвилин остаточно ліквідувати пожежу.
Розслідуванням всіх обставин лиха та встановленням завданих збитків займається спеціальна комісія, до складу якої увійшли працівники державного пожежного нагляду, органів внутрішніх справ. За свідченнями працівників розважального комплексу, ознаки горіння з’явились на місці розміщення акустичної апаратури. Очевидці кинулись за вогнегасником і спробували приборкати полум’я. Однак люди не змогли самотужки впоратись зі стихією і зателефонували за номером „01”. На щастя, вдалось запобігти паніці, що могло б неодмінно привести до трагічних наслідків.
Володимир НЕСТЕРОВ.
Telegram Channel