Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

КОНТРАБАНДНІ ЦИГАРКИ

Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в області у ході проведення оперативних заходів вилучили 150 тисяч пачок цигарок “Pall Mall”...

Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в області у ході проведення оперативних заходів вилучили 150 тисяч пачок цигарок “Pall Mall”. Правоохоронці затримали вантаж у Ковелі, в гаражі недобудованої споруди. Тютюнові вироби були без відповідних товаросупровідних документів. Згідно із наявною документацією він транспортувався автомобілем “Мерседес” з Донеччини — там цигарки одна приватна фірма відпустила своєму Львівському філіалу. Але з невідомих поки що причин підакцизний товар розвантажили у Ковелі, де нібито його за 40 тисяч доларів купив підприємець з Луцька.
Як розповів виконуючий обов’язки начальника відділу по боротьбі з організованими злочинними угрупованнями УМВС України в області Віталій Бортнюк, в особи, яка відрекомендувалась власником вантажу, ліцензії на право здійснення операції з підакцизними товарами не було. Підприємець нібито мав намір отримати необхідний дозвіл і лише після цього реалізовувати цигарки.
Зараз за згаданим фактом проводиться перевірка, зокрема, в науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі досліджується відповідність марок, якими були марковані тютюнові вироби, до стандарту.
Telegram Channel