Курси НБУ $ 39.64 € 42.30

ПАВЛА ЛАЗАРЕНКА ВИЗНАНО ВИННИМ

Судовий процес у США над колишнім українським прем’єром Павлом Лазаренком завершився звинувачувальним вердиктом...

Судовий процес у США над колишнім українським прем’єром Павлом Лазаренком завершився звинувачувальним вердиктом. Присяжні у суді Сан-Франциско, які слухали його справу з березня, 3 червня одноголосно визнали екс-прем’єра винним за всіма 29 пунктами і розійшлися по домівках, відмовившись відповідати на запитання преси.
Прокурор Кевін Райан заявив, що звинувачувальний вердикт є «видатною перемогою» американської влади, яка вирішила судити Лазаренка, щоб іншим не кортіло відмивати в США незаконні прибутки. Підсудний, який був прем’єр-міністром України в 1996-1997 роках, звинувачувався у відмиванні в США 114 мільйонів доларів, в основному через банки в Сан-Франциско, а також у шахрайстві та здирстві.
Раніше Павлу Лазаренку загрожувало довічне ув’язнення, але після того, як у травні суддя Мартін Дженкінс зняв майже половину пунктів звинувачення, йому повинні дати не більше п’яти років. Так, в усякому разі, говорить захист. Американська прокуратура натомість стверджує, що термін буде значно більшим. Але якщо виявиться, що захист має рацію, то Лазаренко, який вже відсидів за гратами чотири з половиною роки, має реальні шанси ще в цьому році вийти на волю, адже суддя Дженкінс визначить термін ув’язнення Лазаренка лише через кілька місяців. Після судового засідання 3 червня суддя Мартін Дженкінс відмовив у проханні американської прокуратури повернути українського екс-прем’єра до в’язниці – Павло Лазаренко і надалі буде перебувати під цілодобовим наглядом правоохоронців на приватній квартирі, куди у 2003-ому році був відпущений під заставу у 86 мільйонів доларів.
Telegram Channel