Курси НБУ $ 39.47 € 42.18

ТЕПЛО ДУШІ, ПЕРЕЛИТЕ У ТВОРЧІСТЬ

Підходять до завершення творчі звіти районів. Пісенну естафету підхопили аматори сцени Ківерцівського району...

Підходять до завершення творчі звіти районів. Пісенну естафету підхопили аматори сцени Ківерцівського району.
Перед початком концерту, який відбувся в обласному центрі, традиційно з словами вітань і добрих побажань виступив голова оргкомітету по проведенню звіту, заступник голови облдержадміністрації Степан Родич. Заступник голови обласної ради Василь Струк теж знайшов для самодіяльних артистів щирі і добрі слова. Виступали і керівники району — голова Ківерцівської райдержадміністрації Володимир Харчук та голова райради Анатолій Грицюк. Їм було що розповісти про трудові і творчі здобутки району, про знаних людей, яких не тільки Україні, а й світові дала ківерцівська земля. Вони вручили представникам обласної влади пам’ятні сувеніри.
Пролог до концерту ківерчани назвали “Стогін землі”, що уособлював героїку, біль і трагедію народу у минулій війні. Не обійшлося, звичайно, тут без хору ветеранів війни та праці. Свою пісню у вінок шани немеркнучого подвигу вплели і учасники самодіяльного народного ансамблю пісні і танцю “Барвінок”. До теми прожитого і пережитого під час війни і голодомору зверталася народна хорова капела “Просвіта”.
На творчому звіті ківерчан виступали кілька музичних колективів як районного Будинку культури, так і дитячо-музичної школи. Зокрема, це народний ансамбль камерної музики “Гармонія”, ансамбль скрипалів, народний ансамбль “Калинова сопілка”, диксиленд викладачів музичної школи, духовий оркестр цієї школи та Центру дитячо-юнацької творчості, а також духовий оркестр районного Будинку культури, музичний колектив “Пролісок”.
Як завжди, викликали інтерес артисти театру танцю “Зорецвіт”, який є неодноразовим лауреатом фестивалів і конкурсів. Цього разу вони показали “Вальс з балету “Лускунчик” П. Чайковського. Оплески танцюристам — це і шана Джаніні Череп, яка, по суті, є матір’ю великої родини — дитячого будинку сімейного типу. Тепло приймали глядачі танцюристів студії танцю “Мега-денс” центру дитячої і юнацької творчості. Не менший успіх випав і на долю зразкового художнього танцювального ансамблю “Мрія” цього ж центру.
Демонстрували свої таланти фольклорні колективи району, зокрема, з сіл Журавичі, Клепачів, Кульчин, Прилуцьке, районного Будинку культури з композицією “Свята Трійця йде в господу”. Виступали на творчому звіті й інші вокальні, танцювальні, музичні колективи, які засвідчили про любов трудівників району до пісні, музики, танцю.
А у фойє лучани, гості нашого міста мали можливість ознайомитися з розмаїтою оригінальною виставкою творів народних умільців.
Закінчився концерт піснею “Хай добро вам сіється...”, яку виконали всі учасники.
Анастасія ФІЛАТЕНКО.
Telegram Channel