Курси НБУ $ 39.59 € 42.26

ЧЕРЕШНІ З ПЕРЦЕМ

Невдовзі зачервоніють черешні — і розпочнеться боротьба людей з птахами...

довзі зачервоніють черешні — і розпочнеться боротьба людей з птахами. До яких хитрощів тільки не вдаються господарі! Розвішують на деревах стрічки целофанової плівки, які своїм шелестом та потріскуванням відлякують птицю. Але це діє лише у вітряну погоду.
Якось я випадково звернула увагу на плоди дикої черешні, їх птахи не пошкоджували, бо вони були гіркуватими. Висновок напрошувався сам по собі: на час достигання черешні їм потрібно дати трішечки гіркоти. Тож взяла червоний гіркий перець, десять стручків, замочила у трьох літрах води. Через три доби процідила настій і ним обприскала порожевілі плоди. Результат перевищив мої сподівання. Через кілька днів я знайшла під черешнею лише п’ять надзьобаних плодів. А тим часом ягоди вже налилися, достигли. Птахи їх більше не чіпали, незважаючи на те, що сліди гіркоти від перцю змив дощ. Виходить, що одержана ними інформація виявилася стійкішою і передавалася від одних до інших.
Не зібрані плоди на верхівці дерева засохли, але птахи їх не дзьобали, більше того, вони навіть не сідали на це дерево. Позитивним є і те, що рідина, якою обприскувала, це не отрутохімікат і не може зашкодити людині, яка споживатиме ці плоди.
ерина ГЕРАЩЕНКО.
м. Ковель.
Telegram Channel