Курси НБУ $ 39.79 € 42.38

Завтра - всеукраїнський страйк аграріїв

Протестувати проти податкової політики та зростання цін на продукти будуть у Києві та регіонах

Про це йдеться у Аграрної партії у "Фейсбуці".



Ціни за 2 роки зросли на 90 відсотків, доходи - на 19. Влада має створювати робочі місця і не заважати працювати. Натомість закручує гайки і посилює тиск



О 10:00 на площі Конституції перед Верховною Радою в Києві розпочнеться мітинг. Також у кожному обласному центрі на в'їзді до міста зберуться аграрії із сільськогосподарською технікою.

"Ціни за 2 роки зросли на 90 відсотків, доходи - на 19. Влада має створювати робочі місця і не заважати працювати. Натомість закручує гайки і посилює тиск", - зазначають страйкарі.


Вимагають до кінця року ухвалити законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо захисту прав платників податку на додану вартість, у тому числі сільгоспвиробників. Повернути систему оподаткування аграрного сектору, яка діяла до 1 січня 2015 року.



Через податковий грабунок галузі, що наповнює бюджет, ціни на основні соціальні продукти можуть зрости на 40 відсотків.



Вона дасть можливість зберегти виробництво продуктів. Забезпечить людей роботою та доступними цінами на продукти харчування. Продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення до розробки повного комплексу необхідних для завершення земельної реформи законодавчих актів.


"Через податковий грабунок галузі, що наповнює бюджет, ціни на основні соціальні продукти можуть зрости на 40 відсотків", - зазначив Марчук.Ці вимоги стосуються кожного українця, стверджує заступник голови Аграрної партії Денис Марчук.

Telegram Channel