Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ДЕСЯТИЙ ВИПУСК ДУХОВНОЇ СЕМІНАРІЇ

Цими днями Волинська духовна семінарія Київського патріархату святкувала ювілейний 10-ий випуск своїх вихованців...

Цими днями Волинська духовна семінарія Київського патріархату святкувала ювілейний 10-ий випуск своїх вихованців. Протягом чотирьох років вона спрямовувала зусилля для того, щоб виховати із своїх учнів гідних служителів Церкви Божої, носіїв благодаті священства і церковних діячів. На високе пастирське служіння виходять вихованці семінарії, підготовлені, освічені, духовно зрілі й зміцнілі.
Урочистість почалася богослужінням у Свято-Троїцькому кафедральному соборі. Урочистий благовіст злився з голосним і злагодженим співом вихованців семінарського хору. Божественну літургію відправляли новопризначений єпископ Михаїл у співслужінні ректора семінарії, викладачів і випускників у священному сані. Під час божественної літургії за усталеною традицією, преосвященнійший Михаїл поклав на співслужителів-випускників першу ієрейську нагороду — набедреник, виголосивши перед цим святительське повчання про значення цієї нагороди.
Перед початком подячного молебню з нагоди закінчення навчального року і ювілейного 10-ого випуску семінарії преосвященнійший Михаїл звернувся до вихованців та всіх присутніх з архіпастирським повчанням. Владика закликав усіх, що перебували в храмі, піднести щирі молитви за випускників, котрих чекає самостійне пастирське служіння, щоб Господь Своєю ласкою допомагав їм, як і Своїм апостолам, першим пастирям Церкви. Адже це служіння велике і відповідальне, бо їм доручається керувати душами людськими, а душа, як навчає Святе Письмо, цінується дорожче від усіх скарбів світу.
Потім почався подячний молебень, по завершенні якого були проголошені многоліття святійшому патріархові Київському і всієї Руси-України Філарету, преосвященнійшому єпископу Луцькому і Волинському Михаїлу, богохранимій Україні нашій, ректору семінарії протоієрею Іоанну Нідзельському, наставникам і учням.
Ректор семінарії протоієрей Іоанн Нідзельський вручив випускникам дипломи єдиного зразка для всіх семінарій УПЦ КП про закінчення семінарії. Кращим вихованцям за відмінні успіхи та добру поведінку були вручені іменні стипендії від народних депутатів України — Володимира Бондара та Бориса Загреви.
Богдан ЯКИМ, викладач Волинської духовної семінарії, член Національної Спілки журналістів України, митрофорний протоієрей.
Telegram Channel