Курси НБУ $ 39.67 € 42.52

ЧИ БУДЕ АКТИВНОЮ МОЛОДЬ НА ВИБОРАХ?

Якщо ти ініціативний та небайдужий до майбутнього — стань учасником проекту Асоціації захисту прав молоді Волині...

“Якщо ти ініціативний та небайдужий до майбутнього — стань учасником проекту Асоціації захисту прав молоді Волині “Формування активної виборчої позиції у молодих виборців Волинської області”, — закликає листівка “Доведи, що твій голос важливий!”.
Її журналістам роздавали на презентації проекту, яка відбулася в редакції “Волині”. А незабаром такі листівки-заклики наповнять сім, переважно північних районів області, де проект реалізовуватиметься. Про те, як це відбуватиметься, на презентації розповіли керівник проекту Микола Іванюк, завідувач кафедри політології ВДУ імені Лесі Українки, доктор політичних наук Богдан Ярош і редактор газети для молоді та громадських організацій “Ініціатива” Юлія Бєловицька.
— Цей проект здійснюється Асоціацією захисту прав молоді Волині за підтримки проекту “Мережа громадянської дії в Україні” Інституту сталих спільнот за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку, — сказав, зокрема, Микола Іванюк. — Асоціація вже має досвід в активізації молодих виборців. Так, у 2002 році ми реалізували проект “Молодь та вибори”, який втілювався у Луцьку. Особливістю ж нового проекту є те, що він спрямований на молодь в районах.
Як повідомив керівник проекту, передбачається проведення навчань для молоді на тренінг-семінарах “Молодь та вибори”, інформаційних зустрічей у формі міні-лекцій за участю представників районних виборчих комісій та консультантів проекту на базі навчальних закладів Волині, виготовлення та розповсюдження інформаційних буклетів тощо.
Як повідомив Богдан Ярош, до реалізації проекту будуть залучені науковці Волинського держуніверситету, зокрема кафедра теорії та історії політичної науки та “Політичні інститути і процеси”, науковці західного центру Академії політичних наук. На думку Юлії Бєловицької, життя схоже на ігрове поле, де можна або сидіти на трибуні й бути вболівальниками, або бути активними гравцями. Бути гравцями в політичному житті прагнутиме навчити молодих людей газета “Ініціатива”.
Володимир ЛИС.
Telegram Channel