Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПІДВЕЛА КОНТРАБАНДИСТІВ ЛЕБІДКА

До чого тільки не додумуються контрабандисти, аби увірвати незаконним шляхом якомога більший куш...

До чого тільки не додумуються контрабандисти, аби увірвати незаконним шляхом якомога більший куш.
Мешканець Шацька Микола П., наприклад, щоб благополучно перевезти власним вантажним автомобілем ЗІЛ-131 контрабандну промислову продукцію через кордон у напрямку сіл Дрочево (Республіка Білорусь) і Мельники (Україна), вирішив скористатися болотистою місцевістю. Він застосував лебідку. Сподівався, що вона потягне вантажівку по важко прохідних землях. Але прорахувався. Лебідка підвела. У неї забракло “сил”.
Натужний гул двигуна близько шістнадцятої години почули охоронці кордону. І, як повідомив комендант прикордонної комендатури “Ратне” майор Олександр Тусюк, на місце події терміново прибув наряд “Секрет” застави “Тур” під командуванням майора Віктора Чижа. І за триста метрів від лінії кордону серед кущів прикордонники виявили ЗІЛа, якого хазяїн вже покинув і пішов, очевидно, із спільниками, про що свідчили сліди, шукати трактора чи тягача. Пошуки контрабандистів закінчились безрезультатно. Але була тверда впевненість, що порушники, рано чи пізно, все-таки самі об’являться — надто цінний вантаж. Під час огляду в його кузові було виявлено велику партію тканини — аж сорок восьми найменувань. За попередніми даними, всього на суму 400 тисяч гривень.
Вартові кордону не помилилися. Невдовзі мешканець селища Шацьк Микола П. й справді звернувся із заявою, в якій повідомив, що саме він є власником того ЗІЛа. Наразі контрабандні транспортний засіб і вантаж передані Волинській митниці. Триває слідство.
Іван КАПІТУЛА.
Telegram Channel