Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

КОЛИ ПЕРЕСЕЛЯТЬ ТУБДИСПАНСЕР?

Нещодавно Верховна Рада України, з ініціативи народного депутата, члена депутатської групи Української народної партії у фракції “Наша Україна” Бориса Загреви, направила депутатський запит до прем’єр-міністра Віктора Януковича...

Нещодавно Верховна Рада України, з ініціативи народного депутата, члена депутатської групи Української народної партії у фракції “Наша Україна” Бориса Загреви, направила депутатський запит до прем’єр-міністра Віктора Януковича.
У ньому йшлося про неналежне реагування на критичну ситуацію з Волинським обласним територіальним медичним протитуберкульозним об’єднанням. У березні цього року група народних депутатів від Волині зверталася до Кабінету Міністрів з проханням допомогти у вирішенні проблем цього медичного закладу, оскільки він має недостатній ліжковий фонд, знаходиться у центральній густонаселеній частині обласного центру, що суперечить санітарним та епідеміологічним нормам.
Про необхідність перенесення тубдиспансеру за межі міста йде мова уже кілька років. Після передачі колишнього військового містечка, розташованого в урочищі Гаразджа Луцького району, в спільну власність територіальних громад сіл, селищ і міст області виникла реальна можливість розв’язати цю проблему. Однак досі із трьох мільйонів гривень, необхідних для реконструкції будівель колишнього військового містечка, розміщення на його базі протитуберкульозного об’єднання, виділено лише 200 тисяч гривень. І це — після неодноразових звернень обласної ради, народних депутатів до Кабінету Міністрів.
Народний депутат Борис Загрева вважає, що справа тут у нерівномірному розподілі коштів, які виділялися за рахунок субвенцій із Державного бюджету України місцевим бюджетам на виконання інвестиційних програм. На його думку, об’єкти, для яких передбачалися субвенції, розподілили за їх належністю до округу “свого” чи “чужого” депутата.
Як альтернативний варіант у зверненні до Кабміну пропонується виділити кошти для переселення тубдиспансеру з резервного фонду, адже туберкульоз є інфекційною хворобою, яка створює реальну загрозу для національної безпеки держави. Аналогічне звернення буде направлене до голови Комітету з питань бюджету Верховної Ради Петра Порошенка.
Юлія ТИМОЩУК.
Telegram Channel