Курси НБУ $ 39.78 € 42.31

ЗАСУДЖЕНО ЗА ПОСІБНИЦТВО НЕЛЕГАЛАМ

Майже півроку тривало слідство за фактом організації групою волинян незаконного переправлення нелегальних мігрантів через українсько-польський кордон...

Майже півроку тривало слідство за фактом організації групою волинян незаконного переправлення нелегальних мігрантів через українсько-польський кордон.
За цей період слідчі обласного управління СБУ зібрали незаперечні докази протиправної діяльності п’ятьох молодиків. Керівна роль у цьому квінтеті належить володимир-волинцю Дмитру М. Саме він восени минулого року запропонував легкий заробіток чотирьом мешканцям селища Жовтневого міста Нововолинська Вадиму Ткачуку, Віктору Новосаду, Олександру Желяскову і Володимиру Сидоруку.
У призначений день мікроавтобусом “Пежо”, який належить Віктору Новосаду, четвірка виїхала до Володимира-Волинського, де їх очікував згаданий Дмитро М. на автомобілі “Мазда”. Близько опівночі всі учасники підпільної операції вирушили у білоруському напрямку. У лісовому масиві поблизу Ратного їх уже очікували “гості” із Пакистану, серед яких було двоє чоловіків, чотири жінки і троє дітей. Іноземців розмістили в мікроавтобусі і перевезли в селище Жовтневе, в одну із кімнат гуртожитку. За декілька днів за цим же маршрутом вони доставили ще десять нелегалів, яких тимчасово поселили на дачі родини Вадима Ткачука.
Переправлення мігрантів через державний кордон на польську сторону мало відбутися на ділянці обслуговування прикордонної застави “Коритниця”, що у Володимир-Волинському районі. Саме тут іноземці та Вадим Ткачук, який супроводжував, були затримані прикордонниками. Згодом до рук правоохоронців потрапили й інші учасники групи. Про їх наміри переправити нелегалів свідчили і речові докази: надувний човен, весла, насос, рюкзаки та інші предмети.
Нелегальне турне Україною закінчилося для іноземних громадян перебуванням в ізоляторі тимчасового утримання з подальшим видворенням за межі держави. А для наших земляків — лавою підсудних. Нещодавно Володимир-Волинський міський суд розглянув кримінальну справу відносно чотирьох співучасників злочину і виніс вирок: Вадиму Ткачуку, Віктору Новосаду, Олександру Желяскову і Володимиру Сидоруку призначено покарання — три роки позбавлення волі. Ткачук відбуватиме цей термін за гратами, а його напарникам по ремеслу виконання вироку відстрочено на два роки. Дмитро М. після затримання спільників переховується від правосуддя і нині знаходиться у розшуку. Мікроавтобус “Пежо”, як знаряддя злочину, конфіскований в дохід держави.
Петро ОКСЕНЮК.
Telegram Channel