Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

Незряча жінка в’яже рукавиці для бійців АТО

Чергову партію рукавиць та антипростудних трав і чаїв відправила на фронт лучанка Валентина Мазурик


Євгенія СОМОВА



Разом з рукавицями, сплетеними з любов'ю і молитвами, пані Валентина передала й 4 ящики трав'яних чаїв і лікувальних трав.



Доля не раз випробовувала її на міць. З дитинства Валентина мала проблеми зі слухом, а згодом — й із зором. У 50 років вона осліпла. Але біда не ходить сама. Після запального процесу вух повністю оглухла. Єдиним зв'язком зі світом для Валентини став її чоловік Петро, теж незрячий. Він вистукує на долоні дружини азбукою Брайля запитання, а вона відповідає. Так і спілкуються.


Попри свою проблему, жінка намагається бути корисною людям. Після того, як син, котрий зараз воює на Сході України, повідомив, що бійцям бракує тактичних рукавиць, жінка взялася їх в'язати. Поставила перед собою мету сплести як мінімум чотири пари за три дні. І хоч недосипає, виконує свій «план». Матеріалами допомагають добрі люди і волонтери, а доставляє — чоловік Петро.


Наступного тижня другу партію рукавиць — більш як 300 пар — волонтери центру «Серце патріота» повезуть на Схід. «68 пар білих я сплела до маскувальних халатів, - розповідає пані Валентина, - решту — різних кольорів. У кожну поклала записку з побажанням бійцям повертатися живими і здоровими додому.


Детальніше про патріотку Валентину Мазурик читайте в одному з номерів «Волині-нової».


 

Telegram Channel