Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

ПОХІД ДО СВЯЩЕННИХ МІСЦЬ

Уже десять років поспіль студенти Волинської духовної семінарії на початку Петрового посту вирушають на прощу до Почаєва, щоб посповідатися і причаститися в одній із найбільших святинь нашої держави...

Уже десять років поспіль студенти Волинської духовної семінарії на початку Петрового посту вирушають на прощу до Почаєва, щоб посповідатися і причаститися в одній із найбільших святинь нашої держави.
Вперше йти пішки за 180 кілометрів виявили бажання небагато хлопців, та мандрівка виявилася цікавою і корисною. У цьогорічному поході до святих місць взяли участь 24 семінаристи, священик села Комарово Маневицького району і заступник інспектора духовної семінарії ієродиякон Зосіма. Отець Зосіма з групою студентів мандрує уже сьомий раз. І хоч, як зауважив, цей похід виявився найтяжчим, однак хлопці зарекомендували себе з найкращої сторони. Вони загартувалися фізично й духовно і в майбутньому можуть бути хорошими священиками.
З радістю семінаристи згадують теплі знайомства з людьми, котрі зустрічалися на їхньому шляху, спілкування з якими, на їхню думку, впливає на формування особистості майбутнього священика. Пам’ятним для подорожуючих залишиться благословення настоятеля церкви села Новостав, котрий подарував хрест, освячений на гробі Господньому. Надалі ця святиня буде присутня у кожному поході. Перед Почаєвом паломники зустрілися із митрополитом Ніфонтом. Він привітав семінаристів з успішним завершенням подорожі і подарував на згадку іконки, привезені з Єрусалима.
Сергій БОРОХ.
Telegram Channel