Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Наталі Портман зняла фільм, дія якого відбувається в Рівному

Волинь-нова

Наталі Портман зняла фільм, дія якого відбувається в Рівному

Стрічка має назву «Повість про любов і пітьму»

Ярослава ТИМОЩУК


У фільмі розповідається про створення Ізраїльської держави. Він знятий за автобіографічним романом ізраїльського письменника Амоза Оза, який описує, як війна з Палестиною впливала на його життя.



У фільмі розповідається про створення Ізраїльської держави. Він знятий за автобіографічним романом ізраїльського письменника Амоза Оза, який описує, як війна з Палестиною впливала на його життя



.


Дід письменника по мамі був багатієм, тримав млин у Рівному. Із сім'єю емігрував до Ізраїлю у 1934 році. Тоді поїхала і матір письменника – Фаня Мусман. Вона мріяла про життя на «землі обітованій», однак реальність виявилася іншою: шлюб із письменником-невдахою, чвари з свекрухою, депресія, вибухи, від яких здригаються віконні шибки.


Роль Фані Мусман виконала режисерка фільму — Наталі Портман. Сценарій стрічки вона писала у співавторстві з Амозом Озом.


Як пише у журналі «Країна» Олена Павлова, журналістка родом із Рівного, вона шукала згадки про життя Мусманів в Україні. Відшукала будинок Фані Мусман – на вулиці Дубенській. Кілька років тому там повісили меморіальну табличку, однак за напису за парканом не видно.


 


 

Telegram Channel