Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Хотів розігнати Майдан – і став головним військовим розвідником України. А шо...

Волинь-нова

Хотів розігнати Майдан – і став головним військовим розвідником України. А шо...

Петро Порошенко представив нового начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони генерал-майора Василя Бурбу (на фото). Про це повідомляє прес-служба голови держави

«Немає жодного сумніву, що це призначення дасть новий імпульс діяльності воєнної розвідки України», – зазначив Порошенко.
За його словами, за останні два роки суттєво покращилася робота управління розвідки. Президент окремо звернув увагу на поліпшення рівня взаємодії між розвідниками та іншими силовими органами та обміну інформацією з відповідними структурами країн-партнерів України.



Під час Майдану Бурба Василь був відповідальний за «блокування автомобільних доріг на в’їздах до Києва».



Водночас, як наголошує «Україна молода», новопризначений начальник розвідки викликає багато питань, оскільки фігурує у списках координаторів «анти терористичних операцій» «Бумеранг» та «Хвиля», згідно із якими МВС та СБУ намагались розігнати Майдан.
Нагадаємо, що ці списки у лютому 2014 року оприлюднив на той час народний депутат України Геннадій Москаль.


Зокрема, відповідно до пунктів 11 та 18 цих списків, Бурба Василь Васильович, який тоді очолював 2 управління ГУ «К» СБУ, був відповідальний за «блокування автомобільних доріг на в’їздах до Києва» та повинен був «забезпечити необхідну кількість нарядів ДСНС» на випадок пожежі, вибухів тощо.
38-річний Бурба тривалий час працював у Службі безпеки України, є учасником бойових дій (АТО).


Фото із сайту www.president.gov.ua.

Telegram Channel