Курси НБУ $ 39.52 € 42.36
Савченко уже в Москві

Волинь-нова

Савченко уже в Москві

«Навіть якщо я не повернуся з Росії живою, навіть якщо це політичне самогубство, я все одно їду підтримати Карпюка і Клиха», - сказала депутат перед поїздкою

Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter адвокат Ілля Новіков. «Надія Савченко приїхала в Москву на апеляцію Карпюка і Клиха у Верховному суді», - написав він.



Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Дати зрозуміти, що Українці своїх не кидають!



«По собі знаю як важливо коли в залі «суду», де ти сидить у клітці, присутні українці. Коли є кому вигукнути: «Слава Україні!» і почути у відповідь: «Героям слава!». І тоді розумієш, що тебе не кинули свої і боротьба продовжується і з'являються сили. Микола попередив, що по етапу він не поїде. І я розумію, що людина такої волі, як він, Росії не скориться. Тому для мене важливо бути там. Підтримати хоча б присутністю. Дати зрозуміти, що Українці своїх не кидають!», - написала Савченко на своїй сторінці у Фейсбуці.


 


Нагадаємо, що Верховний суд РФ сьогодні розгляне апеляцію на вироки засуджених у РФ українців Миколи Карпюка та Станіслава Клиха, після чого можна буде вимагати чіткої відповіді, чи відбудеться обмін. Як передає Цензор.НЕТ, про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив адвокат Ілля Новіков.

 

«Вирок був винесений влітку. Це апеляційне рішення, що оскаржило цей вирок. У позитивному сенсі ми чекаємо тільки одного, після того як цей вирок набуде чинності, у російської сторони зникне відмовка про те, що передчасно говорити про обмін, про звільнення, тому що суд ще не сказав свого останнього слова. Сьогодні суд скаже своє останнє слово, і стане можливим вимагати якісь конкретні терміни, чіткої відповіді, чи буде обмін, і якщо буде, на яких умовах», - пояснив він.



Українська сторона намагається схилити до варіанту обміну «всі на всіх» або «група на групу».



За його інформацією щодо обміну полонених - «все ще дуже далеко від якогось рішення».

«Українська сторона намагається схилити до варіанту обміну «всі на всіх» або «група на групу». З російського і проросійського боку, якщо брати також «ЛНР», «ДНР», то висунуті якісь списки. За тією інформацією, яка у мене є на початок жовтня, там все ще дуже далеко від якогось рішення. Може бути, сьогоднішня зміна ситуації наблизить нас до чогось, стане зрозуміло, що стосовно цієї конкретної справи, Карпюка і Клиха, можлива наступна стадія, можливо помилування й обмін. Досі юридично це було неможливо. Засідання починається о 10:00», - додав Новіков.



Нагадаємо, в березні 2014 року в Росії був затриманий лідер Української національної асамблеї (УНА) Микола Карпюк. Українського журналіста Станіслава Клиха затримали у вересні 2014 року на території РФ, коли він приїхав у гості до вагітної дівчини.

Telegram Channel