Курси НБУ $ 39.22 € 42.37

СЕРЕД УКРАЇНСЬКИХ МИРОТВОРЦІВ В ІРАКУ ПАНУЄ ‘ДІДІВЩИНА’?

Ми вже повідомляли про те, що кілька українських миротворців в Іраку подали рапорти з проханням повернути їх на батьківщину до закінчення місії в цій країні...

Ми вже повідомляли про те, що кілька українських миротворців в Іраку подали рапорти з проханням повернути їх на батьківщину до закінчення місії в цій країні.
Вони не погодились із змінами умов несення служби — залученням до активних бойових дій. На минулому тижні четверо військовослужбовців, за словами уповноваженого з прав людини у Верховній Раді Ніни Карпачової, уже повернулися додому. Один з них — Олексій Потапенко — буде подавати в суд на Міністерство оборони України, яке перед відправкою в Ірак розповіло контрактнику не всю правду про те, чим доведеться займатися нашим воїнам насправді. За повідомленням газети "Сегодня", серед наших миротворців в Іраку панують так звані позастатутні стосунки. Олексій, наприклад, розповів, що його посадили у залізну клітку за те, що на другому комплекті військової форми (перший він виправ) не виявилось якоїсь нашивки.
Telegram Channel