Ви вже викопали часник? І, певне, абияк просушивши його, заклали на зберігання. Зазначимо, що він любить «загоряти» на сонці як мінімум 10—15 днів...
Ви вже викопали часник? І, певне, абияк просушивши його, заклали на зберігання. Зазначимо, що він любить «загоряти» на сонці як мінімум 10—15 днів. При цьому гине значна частина нематод, кліщів, грибків, бактерій. А це значить, що добре зберігатиметься часник до весни. Зберігають його у прохолодному і сухому приміщенні, але ні в якому разі не поряд з морквою, буряками, картоплею чи капустою — вони виділяють багато тепла і вологи. Є добрий «дідівський» метод: шари часника пересипають попелом. Можна закоптити його димом і заплести у косу. До весни можна зберігати часник і в землі: герметично запакувавши в целофановий пакет, закопати на глибину 30—40 сантиметрів і прикрити це місце стружкою чи листям. Ще один спосіб. Часник буде лежати 5—6 місяців і не сохнутиме, якщо кожну головку на кілька секунд покласти в розігрітий парафін так, щоб утворилася тонка оболонка. Шийки голівок треба залишити відкритими — хай дихають. А якщо не хочете морочитися, то хоча б обпаліть корені голівок, чи зберігайте часник в скляних банках, пересипавши шаром борошна або солі. Деякі господині для зберігання озимого часнику застосовують холодне консервування. Що це таке? Зубці очищають від лушпиння, засипають у чисту суху скляну банку і заливають олією. Щільно закривають, ставлять у холодильник. У такий спосіб часник зберігається упродовж багатьох років. Олія теж не псується. Її можна використовувати в салатах.