Аби погріб служив справно, його слід щороку чистити, провітрювати і дезінфікувати. Найкраще це робити влітку, у серпні. Продезінфікувати погріб можна свіжогашеним вапном. На кожні 10 кубічних метрів потрібно взяти 2—3 кілограми негашеного вапна, засипати його у бак, залити водою і якнайшвидше вийти з погреба.
Аби погріб служив справно, його слід щороку чистити, провітрювати і дезінфікувати. Найкраще це робити влітку, у серпні. Продезінфікувати погріб можна свіжогашеним вапном. На кожні 10 кубічних метрів потрібно взяти 2—3 кілограми негашеного вапна, засипати його у бак, залити водою і якнайшвидше вийти з погреба. Люк і двері треба щільно зачинити. Випари, які утворюються при гашенні вапна, згубно діють на комах і пригнічують життєдіяльність грибків. Закритим погріб залишають на 1—2 доби. Якщо ж він сирий, обробку повторюють. Коли ж ще й вражений грибками, то такі місця треба випалити паяльною лампою. Дерев’яні полиці, стелажі і засіки промивають гарячою водою з милом і содою, просушують. Стіни погреба можна обробити 10-процентним розчином мідного або залізного купоросу, земляну підлогу посипати тонким шаром вапна-пушонки. Усі роботи з дезінфекції слід закінчити за місяць—два до закладання в погріб овочів.