Курси НБУ $ 39.55 € 42.06

ПИВНІ РЕКОРДИ

Найбільше полюбляють пиво, як відомо, чехи та німці. Вони випивають його у 2—3 рази більше, ніж українці...

Найбільше полюбляють пиво, як відомо, чехи та німці. Вони випивають його у 2—3 рази більше, ніж українці. Проте популярність цього напою зростає і у нас досить швидко. За прогнозами, ми маємо всі шанси догнати чехів та німців. А ось деякі дивні пивні досягнення любителів цього напою.
Кухар готелю “Імперіал” Мідер, котрий проживає в чеському містечку Острова, був запрошений на одну з виставок алкогольних напоїв в японське місто Осаку. Там за три хвилини він випив десять з половиною літрів пива. В готелі, де він працює, стверджують, що Мідер кожного дня випиває не менше восьми літрів цього напою. Сам він жартома себе називає “великим баком для пива”.
Сорокашестирічний англієць Пітер Даудсвелл, стоячи на голові, зумів випити менше, ніж за п’ять секунд, два літри пива.
Американський письменник Менкен в 1947 році підписав оригінальний контракт з однією кіноканадською компанією. За право екранізації його книги компанія зобов’язалась щомісяця до кінця його життя доставляти автору по два ящики світлого пива.
Японці довели, що введення в корм худобі відходів пивного виробництва сприяє поліпшенню смаку м’яса. А житель містечка Мацюдзакі поїть щодня корів пивом, щоб поліпшити смакові якості телятини.
Спеціалісти молочного господарства німецького міста Аугсбург розробили рецепт нового сорту пива, яке виготовляють з... молока. Ні хмелю, ні солодощів до нього не додають, але воно за смаковими якостями від звичайного нічим не відрізняється. Кефір, молочно-кислі бактерії та деякі рідкі екстракти — ось компоненти цього напою. Його найчастіше п’ють водії.
Найбільш багатоградусне пиво в світі випускає з 1985 року англійський завод “Фрог енд Парротт”, що в місті Шеффільді. Воно має 16,9 % алкоголю.
Німець Гердт Борг почав випускати “сексуальне” пиво. Поки що цей екзотичний напій продається лише в Німеччині. Він виробляється на основі сперми риб-хижаків спіраній. На думку винахідника, його пиво, як віагра, посилює потяг до жінок й найближчим часом стане дуже популярним.
У світі понад двісті держав, і лише в двадцяти з них не варять пиво. Це Афганістан, Бангладеш, Бахрейн, Бутан, Ватикан, Гвінея, Джибуті, Катар, Кирибаті, Коморські острови, Кувейт, Мавританія, Мальдіви, Мікронезія, Науру, Об’єднані Арабські Емірати, Сомалі, Саудівська Аравія, Тувалу.
Telegram Channel