Курси НБУ $ 39.60 € 42.44

ПЕРЕСАДИЛИ ЯЗИК

Австрійські хірурги вперше у світовій практиці пересадили язик 42-річному пацієнту...

Австрійські хірурги вперше у світовій практиці пересадили язик 42-річному пацієнту.
Операція тривала 14 годин. У чоловіка була злоякісна пухлина в роті і він сам вибрав пересадку з кількох варіантів, запропонованих лікарями.
Зараз стан хворого задовільний, ніяких ускладнень не виявлено. Єдине, що хвилює лікарів, чи буде язик рухатися.

МУМІЇ ЛЕВА — 3000 РОКІВ
У Єгипті під час розкопок гробниці жінки, яка годувала фараона Тутанхамона, вчені вперше виявили мумію лева.

Вік знахідки –понад 3000 років. У стародавніх манускриптах говориться, що леви у Єгипті вважалися священними тваринами. Їх спеціально розводили, а після смерті ховали з особливими почестями.
Вчені встановили, що знайдений лев дожив до глибокої старості, але більшу частину життя провів у неволі.

ЛУНАТИКИ-ОБЖЕРИ
Лікарі американської клініки штату Пенсільванія повідомили про незвичайну пацієнтку, яка притримувалась найсуворішої дієти, але продовжувала товстіти.

За короткий час 51-річна Сьюзен Феар набрала понад 120 кілограмів. В чому причина, випадково з’ясував її брат, котрий приїхав до неї в гості. Виявилось, що Сьюзен щоночі йде на кухню й з’їдає все, що у холодильнику. Причому діє, наче у сні, не помічаючи брата, без жодного слова.
Після цього лікарі зрозуміли, що жінка страждає лунатизмом, й під час раптових пробуджень не розуміє, що робить. Якщо на столі стоїть коробка печива, то вона з’їдає його за одну хвилину. Виявилось, що з кожних 120 пацієнтів, котрі страждають ожирінням, 10 їдять ночами. Вчені підозрюють, що існує різновид лунатиків-обжер.

ДЕ ПРОЖИВАЮТЬ ДОВГОЖИТЕЛІ?
Людина може дожити до глибокої старості в будь-яких кліматичних умовах.

Проте є країни, географічне розташування яких сприяє продовженню життя. Вважається, що в холодних краях людина живе довше, ніж у теплих, бо в спеку організм зношується швидше. Довголіттю сприяє клімат тих країн, де показники барометра і термометра більш-менш постійні.
У Німеччині, наприклад, одного і того ж дня вранці буває мороз, а після обіду – тепло, а після теплої погоди раптово випадає сніг. Така зміна клімату є причиною того, що до глибокої старості тут доживають рідше, ніж в сусідніх країнах.
Люди, котрі живуть в горах, досягають глибокої старості частіше, ніж жителі низин. Сприяє довголіттю трішки вологе повітря, бо сухе висмоктує з організму живлющу вологу. Тому на островах і півостровах люди живуть довше, ніж на материках. Прикладом можуть служити Кіпр і Японія.

НАЙБІЛЬША В СВІТІ ЗМІЯ
В Індонезії впіймали найбільшу у світі змію — пітона довжиною майже п’ятнадцять метрів і вагою близько 450 кілограмів.

У Книгу рекордів Гіннесса тепер її запишуть як найбільшу змію, яку впіймала людина. Попередній рекорд впійманої змії був 9 метрів 75 сантиметрів, вага — 182,5 кілограма.
Зараз пітон перебуває в зоопарку на острові Ява й з’їдає чотири собаки щомісяця.
Telegram Channel