Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

КВАШЕНІ ОГІРКИ… ПІД ВОДОЮ

Про цей метод зберігання овочів, фруктів знали наші бабусі. Засолені у діжці огірки і помідори опускали у ставок. І це не дивно, оскільки під кригою температура води завжди стабільна. Тож овочі довго зберігаються.

Про цей метод зберігання овочів, фруктів знали наші бабусі. Засолені у діжці огірки і помідори опускали у ставок. І це не дивно, оскільки під кригою температура води завжди стабільна. Тож овочі довго зберігаються. Підводне зберігання можна влаштувати і вдома у льоху або в іншому прохолодному приміщенні, наприклад, на заскленому балконі або лоджії. Заквашені овочі і фрукти на другий—третій день укладають у скляні банки або поліетиленові пакети, заливають розсолом із спеціями, закривають їх звичайними капроновими кришками і ставлять чи складають у 2—3 яруси у ємкості. Кожний поліетиленовий пакет вміщують у капронову сітку. Ємкістю може бути емальована виварка, дерев’яна або пластмасова бочка. Для герметизації все, що заклали, заливають солоною водою.
Зауважу, що описаний метод дає можливість зберігати в одній посудині солоні огірки і помідори, квашену капусту, яблука. Смак кожного продукту не зміниться, оскільки він розфасований в індивідуальну тару. А якщо раптом розірветься поліетиленовий пакет? Не хвилюйтеся. Розсіл не витече, його утримає солона вода.
Telegram Channel