Курси НБУ $ 42.04 € 48.98

ПОЛУНИЧНЕ ЛІТО

Щороку ми з нетерпінням чекаємо літа, щоб вдосталь наїстися ароматних полуниць, суниць, малини та чорниць. Тому навряд чи хтось відмовиться від смачних тортів з ягодами, які ми можемо приготувати лише влітку...

Щороку ми з нетерпінням чекаємо літа, щоб вдосталь наїстися ароматних полуниць, суниць, малини та чорниць. Тому навряд чи хтось відмовиться від смачних тортів з ягодами, які ми можемо приготувати лише влітку.

ТОРТ МАЛИНОВИЙ З ЙОГУРТОМ

4 ст ложки вершкового масла, 120 г крекеру.
Для начинки: столова ложка желатину, 3 ст. ложки води, 700 г малини, 4 ст. ложки цукру, 250 г йогурту, столова ложка лікеру.
Розтопити масло і, помішуючи, додати подрібнений крекер. Спресувати суміш на дні широкого посуду і поставити у холодильник для затвердіння. Всипати желатин у чашку з водою. Змішати ягоди малини з цукром у глибокій мисці і варити одну-дві хвилини на великому вогні, зрідка помішуючи. Розтерти ягоди виделкою і, якщо необхідно, процідити для видалення кісточок. Розігріти желатин до повного розчинення, змішати йогурт з малиновою масою і, помішуючи, залити желатин. Додати лікер і перелити вміст на крекерну основу. Поставити у холодильник для затвердіння. Після цього вийняти з посуду, викласти на велику плоску тарілку. Прикрасити збитими вершками або ягодами малини. Поставити в холодне місце на 2 години.

ТОРТ ВЕРШКОВИЙ З ПОЛУНИЦЕЮ
Для бісквіта: 3 яйця, 90 г цукру, пакетик ванільного цукру, 90 г борошна, 40 г масла.
Для начинки: 250 мл молока, 5 ст. ложок цукру, половину пакетика сухого шоколадного пудингу, 500 г полуниць, 600 г полуничного варення, 6 г желатину, 750 мл вершків.
Для прикраси: 400 г полуниць, 2 ложки шоколадної стружки.
Збити яйця, цукор (і ванільний). Обережно додати борошно і вершкове масло. Отриману масу викласти в змащену форму. Випікати 30 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці. Вийняти готовий бісквіт з форми і охолодити. Тоді розрізати на два коржі. Змішати молоко з столовою ложкою цукру, порошком для пудингу і довести до кипіння при постійному помішуванні. Дати пудингу охолонути, злегка присипавши цукровою пудрою, щоб не утворилася плівка.
Полуниці помити, ягоди розрізати навпіл, нижній бісквітний корж змастити варенням і покласти зверху полуниці. Желатин залити холодною водою і розчинити на слабкому вогні. Половину порції вершків збити, додавши 2 ложки цукру. Змішати з желатином і пудингом. Нанести масу на нижній корж, накрити другим коржем і дати постояти. Залишки вершків збити з двома ложками цукру і третиною отриманої маси покрити торт. Полуниці нарізати на пластинки і у два ряди викласти поверх вершків у центрі.
Telegram Channel